Tehnički direktor Racing Pointa,Andrew Green, smatra da će momčadi ove godine imati problema s korištenjem guma i izvlačenja performansi iz njih, pogotovo tijekom utrke.

Kako su momčadi jednoglasno odbile nove Pirellijeve gume za 2020., svi bolidi će koristiti prošlogodišnju specifikaciju guma koje su dizajnirane za prošlogodišnja opterećenja na bolidima.

Kako su bolidi tijekom zimske stanke evoluirali, očekuje se skok u performansama te će zbog toga gume biti opterećenije. Pirelli je stoga već na predsezonskim testiranjima odredio veći pritisak u gumama nego prošle sezone, a očekuje se da će to biti slučaj i na većini utrka u sezoni što bi za neke momčadi moglo predstavljati neki problem.

”Mislim da gume postaju sve teže i teže za korištenje. Kako su performanse bolida narasle, a mi imamo iste gume od prošle godine, one su pod većim opterećenjem pa je nama teže iskoristiti potencijal tih guma.”

”Pirelli je izdao nekoliko direktiva o korištenju guma s kojima ćemo imati još većih problema nego do sada. Mislim da će ove godine biti najteža situacija s gumama u zadnjih par godina,” rekao je Green.

Naglasio je kako će momčadi imati većih problema s održavanjem guma u dobrom stanju tijekom utrke nego tijekom kvalifikacija jer je količina gripa na novom setu guma ipak dovoljna kako ne bi bilo većih problema za momčadi.

”Mislim da će kvalifikacije proteći bez većih problema, ali u utrci bi moglo biti ozbiljnih problema za sve momčadi.”

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
LHx6

DAS