Na predsezonskim testiranjima u Barceloni bolidi Renaulta bili su u crnim bojama, a dva dana prije prvog slobodnog treninga na Velikoj nagradi Australije, francuska je momčad otkrila kako će bolidi R.S.20 izgledati tijekom natjecateljske sezone.

Na objavljenim fotografijama vidljivo je da će Renault zadržati vrlo sličan dizajn kao prošle godine, s kombinacijom crne i žute boje. Prepoznatljiva je to kombinacija za Renault od povratka na grid 2016. u svojstvu tvorničke momčadi.

Ono što je novo – naslovni sponzor i logistički partner momčadi, DP World. Shodno tome, službeni naziv momčadi sada je Renault DP World F1 Team.

“Ovo je ekstremno zanimljiva i uzbudljiva suradnja koja se odnosi na više disciplina. Veselimo se suradnji s DP Worldom, vodećom logističkom kompanijom na globalnoj razini. Istraživat ćemo načine kako poboljšati našu efikasnost, razmišljajući i o utjecaju na okoliš.”

“Formula 1 trebala bi postati ugljično neutralna do 2030. godine, a mi konstantno tražimo načine kako ublažiti naš ugljični otisak. Očekujemo da će suradnja s DP Worldom otvoriti neke prilike i rješenja za logističke izazove s kojima će se naša F1 momčad suočiti, kao i autoindustrija općenito”, izjavio je predsjednik Renaulta Jerome Stoll.

U noći s četvrtka na petak po hrvatskom vremenu na rasporedu je prvi slobodni trening za VN Australije i bit će to prvi izlazak Renaultovih bolida na stazu u ovom “trkaćem” izdanju.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Izgleda kao dres Ballspiel-Verein Borussia Dortmund ili KK Jugoplastika Split..negdje sam pročitao pa sam se nadao da će dodati i bijele boje u ovu livreju..mislim da bi tada to dosta ljepše izgledalo..kao nekad RE 30 turbo, Prost-Arnoux.