VN Australije, koja se trebala održati ovoga vikenda, sada je i zvanično otkazana, te se od čelnika sporta s nestrpljenjem očekuje odluka što će se desiti s VN Bahreina koja je planirana već idući vikend, kao i skorom VN Vijetnama.

Prema nekim izvorima, zbog kaosa koji se izdešavao u Melbourneu nakon što je član momčadi McLaren dijagnosticiran pozitivan na koronavirus, više momčadi je najavilo da neće nastupiti na VN Bahreina.

Glede VN Vijetnama situacija je još nepovoljnija zbog novih restrikcija glede putovanja uslijed borbi pojedinih zemalja protiv širenja koronavirusa.

Posebice s indikacijama da će situacija glede širenja koronavirusa u Europi biti još nepovoljnija tijekom nekoliko sljedećih tjedana, priča se kako se F1 se priprema na eventualno otkazivanje i VN Nizozemske, Španjolske i Monaka.

Sve ovo može značiti kako će se s početkom sezone sačekati do VN Azerbajdžana, koja je zakazana za 7. lipnja te da će se dalje nastaviti s reduciranim rasporedom, no novi raspored još uvijek nije potvrđen.

Izvršni direktor F1, Chase Carey, u Melbourneu je u petak izjavio kako se organizacija suočava s ozbiljnim koracima glede opasnosti od koronavirusa.

“U ovom trenutku su nam glavni fokus problemi tekućeg vikenda”, izjavio je Carey. “Očigledno je, kako sam upravo stigao iz Vijetnama, da vodimo računa i o predstojećim utrkama. Mislim da je sada najvažnije voditi računa o trenutnoj situaciji.”

“U predstojećim danima ćemo razmišljati što dalje. Ovo je vrlo teška situacija za predvidjeti, radi se o vrlo promjenjivoj situaciji. Danas je sve drugačije nego prije dva dana, te je ozbiljan izazov predvidjeti što će se dalje događati.”

Na pitanje što je sljedeće u planu za F1, Carey je rekao da je to pitanje na koje svi žele dobiti odgovor, ali da ga trenutno ne može dati. Smarta da se jednostavno moraju potruditi da se što bolje nose sa situacijom uz pomoć stručnjaka diljem svijeta.

“Ovo je sport na globalnoj razini, stoga, ne nosimo se samo sa situacijom u jednoj zemlji, naši su problemi znatno kompleksniji. Ono što je važno je da pratimo razvoj situacije”, zaključio je Carey.

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

ove 4 utrke nece buiti ni vozene mislim dace se viziti samo 10 utrka ove sezone

avatar
Član
LHx6

Ako uguraju sve utrke u kalendar bit će dobro. F1 non stop. Možda ni veliki timovi neće moći biti na 100% svaki vikend za redom što bi donijelo iznenađenja.

Timovi su se žalili kako su 22 utrke previše. Možda bi trebalo 30 utrka i onda da nitko ne može biti 100% na svim stazama.

avatar
Član
F1 fan

Kako si pametan ja ne vjerujem evo. Ako veliki timovi nece moci biti na 100% na koliko % ce biti onda mali timovi poput wiliamsa i alfe ? Pametan si neka.si

avatar
Član
LHx6

Tada bi timovi sredine bili na svojih 100% u još manje utrka, ali bitne su one utrke kad veliki ne bi bili na 100%. Uzmi samo primjer da su Merc i Fer na 100% u 21 utrku od 30. Ostaje minimum 9 utrka u kojima ne favoriti imaju šanse. Potrebno je podesiti F1 kalendar da se veliki ispušu u nekim dijelovima i onda tu imaju šansu manji ili druga i treća ekipa. Recimo gume. Imamo 5 komponenti od kojih se uvijek biraju 3. Glupo pravilo. Uzmimo od 1 do 5 s tim da je 1 najbrža. Recimo kad je za… Read more »