Sebastian Vettel je postavio najbrže vrijeme jutarnjeg dijela testa petog, pretposljednjeg dana testiranja u Barceloni s minimalnom prednošću u odnosu na Lancea Strolla.

Test je po običaju krenuo u 9 sati, ali je zbog kiše koja je padala tijekom noći staza bila prilično mokra te nije bilo previše akcije na stazi. Nekoliko vozača je odlučilo izaći na intermedijima, ali su se nakon nekoliko krugova ipak povukli u bokseve.

Prvi ‘incident’ dana je izazvao Max Verstappen u Red Bullu kada je ”izgubio” bolid u petom zavoju i završio u šljunku. To je izazvalo i crvenu zastavu te je test na kratko bio prekinut.

 

Nakon toga je većina vozača izašla na slick gumama za suho, a prva žrtva je bio Antonio Giovinazzi koji je dotaknuo pasice i završio van staze. Udario je zadnjim krajem u barijere te je zadnje krilo bilo uništeno, ali je sesija vrlo brzo nastavljena jer se Talijan uspio vratiti u bokseve.

Sunce je oko 11 sati napokon obasjalo stazu te su se vremena vozača počela spuštati. Svi vozači osim Giovinazzija su odmah izašli na stazu kako bi maksimalno iskoristili zadnje sate testa.

Osim Giovinazzija, Bottas i Verstappen su imali isto problema sa zadržavanjem bolida na stazi, a Nizozemac je izazvao i treću crvenu zastavu. Ipak, sve je prošlo bez oštećenja na bolidu. Malo manje od sat vremena prije kraja jutarnjeg dijela testa je izletio i Sebastian Vettel u Ferrariju, ali je šljunak na izlazu iz zavoja broj 5 spasio Nijemca od udaranja u zaštitne barijere.

 

Do kraja sesije je Vettel prešao i na najmekše C5 gume s kojima je postigao najbrže vrijeme jutra, ali je Stroll u Racing Pointu završio jako blizu po pitanju vremena.

5
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
4 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mika.KA

sebastiannnnnnnnn….. ma toooooooo!!!!!!!!

avatar
Član
mika.KA

leti sebo,sljunak,piruete jos za kraj ogradu mazni!!

avatar
Član
Desmosedici

mika.KA..kav komad bud…

avatar
Član
Desmosedici

15:34 Ultime notizie! Bandiera rossa! Lewis Hamilton fermo in pista con la W11!

avatar
Član
Desmosedici

15:36 Dopo aver firmato lo stesso tempo di Vettel in 1’23″1, Hamilton è uscito dalla Curva 5 con il cambio fermo in prima. Potrebbe trattarsi di un possibile problema idraulico