Šef Haasa, Gunther Steiner, osvrnuo se na kritike iz prošlosti od strane Racing Pointa te im poručuje da “ubuduće razmisle prije nego što krenu pričati”. Racing Point se, još za vrijeme ere Force Indije, u javnosti žalio zbog sličnosti Haasovog bolida s Ferrarijevim. Naime, Haas je bio najnoviji konstruktor u sportu, ali zahvaljujući pametnom poslovanju i suradnji s Ferrarijem bilježe dobre i uspješne rezultate još od prve utrke svojeg postojanja.

Međutim, sada je situacija znatno drugačija. Racing Point je namjerno kopirao Mercedesove koncepte u svojem dizajnu za 2020, a Steiner kaže da je Haasova suradnja s Ferrarijem bila i ostala opravdana.

“Ponekad biste trebali stati i razmisliti prije nego što počnete s pričanjem. Samo to ću reći, zato što će se možda jednog dana situacija okrenuti pa ćete postati vlastiti neprijatelj. Svi se sjećamo da su se (u Racing Pointu) žestoko žalili na to prije nekoliko godina. Situacija je sada drugačija, iskreno me ne zanima,” rekao je Steiner.

Steiner je ipak jasno izjavio da ne vidi ništa loše u tome da Racing Point usko surađuje s Mercedesom oko ovogodišnjeg bolida.

“Rekao bih to ovako; koriste puno Mercedesovih dijelova na bolidu, pa zašto bi onda kopirali Red Bull? Ista je situacija i nama.”

“Kupujemo puno dijelova od Ferrarija. Koji ćemo bolid onda kopirati? Pretpostavljam da bi to bio Ferrari. Bilo bi glupo kada bi s Ferrarijevim dijelovima išli po Red Bullovom ili Mercedesovom konceptu.”

“Tako da vjerujem da oni rade isto ono što radimo i mi, žele izvući najbolje iz svojih dijelova,” za kraj je rekao Haasov šef.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Već sam pisao o tome..Racing Point i HAAS su iskopirali prošlogodišnje bolide Mercedesa i Ferrarija..vjerojatno su im dali sva znanja i tajne od tih bolida..pa su zaključili da im je to isplativije i sigurnije nego nešto sami razvijati.

avatar
Član
Mirso ferrari

Tako je neka si im reko nek se zale sad kako su oni kopirali mercedes hhahahah