Društvo u Williamsu zahvatio je dašak optimizma na početku 2020. pa George Russell smatra da za ponavljanje prošle sezone nema šanse i da će britanska momčad u novoj sezoni biti puno konkurentnija.

Za razliku od tragično loše prošle sezone, Williams se prošlog tjedna na vrijeme pojavio na predsezonskim testiranjima. Simbolično, kad su krenula testiranja, prvi bolid na stazi u Barceloni bio je upravo onaj momčadi iz Grovea.

Nakon prva tri dana testiranja FW43 izgleda prilično ozbiljnije od prošlogodišnjeg bolida, a čak nije završio posljednji na ljestvici rezultata, iako to u ovoj fazi priprema za sezonu ne mora ništa značiti. Haas je ostao iza Williamsa i po najbržem krugu i po ukupnom broju odrađenih krugova.

George Russell ulazi u svoju drugu sezonu u Formuli 1 i od nje ipak očekuje više: “Nema šanse da ćemo biti onoliko sporiji kao prošle godine. U prosjeku smo prošle godine zaostajali jednu sekundu, a možemo reći da su sve momčadi pronašle barem tri desetinke, što znači da nam treba zbroj tih vrijednosti da bismo se mogli boriti.”

“Uspijemo li postići ono što ciljamo, mislim da će to biti odlično odrađen posao, a ciljamo na borbu s drugim timovima. Ipak, moramo pričekati. Sljedeći će tjedan biti bolji pokazatelj, ali realno, tek u Melbourneu će svi znati kako stoje.”

U prvom tjednu predsezonskih testiranja Williams se dosta bavio testiranjem različitih aerodinamičkih segmenata, želeći provjeriti učinke i usporediti ih s mjerenjima napravljenima u zračnom tunelu.

Šefica momčadi, Claire Williams, poručila je da momčad cilja na plasmane u Q2 i osvajanje bodova u utrkama tijekom 2020.

“Želimo se utrkivati. Ovdje smo u Formuli 1 da bismo se utrkivali. Zbog toga Williams i postoji, nismo tu zbog drugih stvari. Ovdje smo jer volimo utrkivanje, a prošle godine nismo bili u stanju to činiti.”

“Robert i George utrkivali su se jedino međusobno, ali sada želimo doći na svaku utrku i moći realno konkurirati za ulazak u Q2 na kvalifikacijama. U utrkama se želimo boriti za pozicije, vratiti naš ponos. Želimo omogućiti Georgeu i Nicholasu borbu s timovima iz sredine poretka”, poručila je ambiciozno Williams.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o