Svakako jedan od zvučnijih i intrigantnijih događaja na početku protekle sezone bio je pomalo senzacionalni povratak Roberta Kubice u Formulu 1, nakon dugoga izbivanja uzrokovanog svima nam poznatom nesrećom na rallyju 2011. godine.

Nažalost, ova priča nije imala sretan kraj jer su i Kubica i njegov momčadski kolega George Russell čamili na samom začelju grida tijekom cijele sezone, zbog iznimne nekonkurentnosti Williamsovog bolida. Priča je za Poljaka završila tako kako je završila, no svima nam bilo je jasno kako Kubičino zbogom Formuli 1 sasvim sigurno ne znači i zbogom utrkivanju.

Potvrda tih predviđanja došla je u vidu službene potvrde Kubičinog angažmana u DTM momčadi ART – Grand Prix. Momčad je to koja se u DTM vraća prvi put nakon 2016.

Kubica koji je vozio BMW M4 na testu u Jerezu potvrdio je kako će biti dio ART ove momčadi u sezoni 2020. O svom novom početku Poljak je rekao:

“DTM me kao natjecanje privlači već duže vrijeme, testiranje koje sam odradio u Jerezu dodatno je potvrdilo moj interes i želju za nastupom u ovoj seriji. Doista sam sretan i uzbuđen zbog ovog novog poglavlja u mojoj trkaćoj karijeri”, započeo je Kubica.

“Bez sumnje, DTM je jedna od najboljih trkaćih serija na svijetu. Čim sam krenuo s testiranjima osjećao sam se kao kod kuće i u automobilu i u momčadi. ART je velika i poznata momčad u svjetskim razmjerima i zato sam siguran da zajedno možemo postići odlične rezultate.”

“Sigurno je da nam u ovom trenutku nedostaje malo iskustva u odnosu na momčadi koje su u ovome natjecanju duže vrijeme, ali vjerujem da to neće biti problem. U svakom slučaju, jedva čekam početak sezone.” zaključio je Poljak.

 

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Nosonja je vozač kružnih pista..ne znam zašto se blamirao sa rallyem..nastradao i upropastio karijeru bezveze..pa opet vozio rallye..njegovo prirodno okruženje je zatvorena kružna pista..imao je strašni talenat i mislim da je to još u njemu..jednosjed F1 mu vjerojatno predstavlja problem zbog ozljede..u DTM-u bi mogao opet biti jako dobar..samo ne znam koliko je dobra ova njegova momčad.