Haasov vozač, Romain Grosjean, nada se kako će ideja o utrci u Saudijskoj Arabiji zaživjeti. Francuz tvrdi kako projekt ima potencijala, te da bi svi bili izuzetno zadovoljni da se ta ideja ostvari.

Planovi za novu stazu su najavljeni već prošli mjesec, a utrka bi se trebala održati u Qiddiyi, gradu samo par kilometara udaljen od Riyadha. Zadatak da dizajnira stazu dobio je bivši F1 vozač, Alexander Wurz. VN Saudijske Arabije u F1 kalendar bi mogla ući 2023. godine.

Prošli mjesec je održana i gala večer, gdje je cijeli projekt bio prezentiran. Romain Grosjean, Nico Hulkenberg, Damon Hill i David Coulthard su sudjelovali na toj prezentaciji, a Grosjean je jedan od rijetkih koji je imao tu mogućnost posjetiti lokaciju velikog projekta.

“Nadam se kako će se projekt ostvariti i dobiti zeleno svjetlo od čelnika F1. Staza koju je dizajnirao Wurz je odlična. Dosta komunicira s nama vozačima te se prema tome vidi da želi napraviti stazu s kojom bi mi bili zadovoljni.”

“Evo primjer, probali smo odvoziti par krugova u simulatoru. Bio je jedan zavoj koji nije bio ugodan za vožnju te sam u razgovoru s njim shvatio da nije ni on zadovoljan s time te da će na tom dijelu još poraditi. Sve u svemu, projekt ima veliki potencijal, a lokacija je predivna. Nadam se da ćemo se utrkivati ovdje vrlo brzo,” izjavio je Grosjean.

Grosjean je od 2017. glavni čovjek udruženja vozača Formule 1 te na taj način zastupa vozače i njihove interese kad je u pitanju budućnost F1. Francuz je zadivljen kako su Wurz i njegovi kolege zajedno sudjelovali u izrađivanju skice za stazu.

“Mislim da je ispravno pitati nas vozače za mišljenje u ovakvim situacijama. Ipak je najbitnije da mi vozači budemo zadovoljni stazom na kojoj vozimo. U puno drugih sportova se traži mišljenje igrača, a tipičan primjer toga je golf. Pri izgradnji novog terena u golfu je jako bitno mišljenje igrača. U Formuli 1 naše mišljenje pada skroz u drugi plan i to nije dobro,” rekao je.

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
svakako

Ta će sigurno biti bolja i od spa i od monze zajedno

Još kad bi umjesto asfalta kao podlogu stavili dolare..sou

avatar
Član
mody

fale još vn iraka vn irana vn palestine

avatar
Član
svakako

Nemaju oni novca da plate formuli da dođe kod njih

avatar
Član
mody

dosta mij bahreina abuidabija i ostalkioh f1 azijaskih playstationa ne trebaju na vise pustinjske utrke, grosjeain pojma nemaš šta govoriš, i ov u vietnamu ce biti bezveze…dosta mi je azijskih utrka i jutarnjih prijenosa,,tamo publike nema,upitna je ivn kine zbo korone,,vratite sepan i suzuka koja je odlična nek ostane dosta je azijskih staza vratite estoril