Prošla sezona je za momčad Genea Haasa bila jako skromna, u odnosu na sezonu prije. Američka momčad je s petog mjesta pala na deveto u samo dvije sezone. Jedina lošija momčad od njih je bila momčad Williamsa.

Zbog problema s aerodinamikom, momčad je osvojila bodove na samo pet utrka, a do završne utrke u Abu Dhabiju osvojili su 28 bodova. No, nakon predstavljanja livreje VF-20 bolida, Haas se nada kako je njegova momčad naučila nešto iz vlastitih pogrešaka, te je uvjeren kako su spremni za narednu sezonu.

“Prošle sezone smo se našli u velikoj krizi, krizi koju svaka F1 momčad mora proći. Vjerujem da smo naučili nešto iz tih pogrešaka i da će VF-20 biti konkurentniji ove sezone.”

“Nadam se da će nas ovaj bolid vratiti u konkurenciju u kakvoj smo bili 2018. godine jer teško je bilo gledati sva ona odustajanja prošle sezone,” izjavio je Gene Haas.

Haas je priznao kako je sretan što se momčad vratila starim bojama na oklopu bolida, te se nada kako je to jedan od koraka prema povratku među top 5 momčadi na gridu. Prošle sezone momčad je drastično promijenila izgled, crno zlatna kombinacija nije se pokazala kao pun pogodak za momčad.

“Sretan sam što smo vratili tradicionalne boje na bolid. Želja mi je da se oporavimo od svega ovoga i da ponovno budemo u konkurenciji za bodove. Kvalitetu i kapacitet imamo, pokazali smo u par navrata da smo spremni na borbu,” dodao je Haas.

Novi VF-20 bolid priliku za dokazivanje će imati na prvim predsezonskim testiranjima koji će se održati 19. veljače na stazi Catalunya koji će trajati 6 dana.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o