Drugi dan testiranja – Mercedesov DAS glavna priča dana

Nastavak testiranja u drugom danu donio nam je prvu crvenu zastavu, vodstvo Pereza, pojavu Sebastiana Vettela, te zanimljivo kretanje volana u vožnji na Mercedesu Lewisa Hamiltona u okomitoj osi (naprijed-natrag).

Gasly se rano izvrtio s kiel matricom senzora pri relativnoj malo brzini i odmah otišao u boks. Dominacija Mercedesa se polako uspostavljala s vremenom Hamiltona 1:18.915. S velikim zaostatkom iza njega se smjestio Leclerc, zatim Ricciardo, sve dok Gasly nije zasjeo na prvo mjesto.

Lando Norris nije baš radio mnogo krugova u usporedbi sa Sainzom jučer, do 11 sati napravio ih je samo 10. Kasnije se vratio, ali prilično sporije od solidnih vremena koja su uglavnom pripadala Hamiltonu, Gaslyu i Grosjeanu. Nešto prije 11 sati, Perez postavlja najbolje vrijeme, 1:17.347.

Williams se izjasnio da su samo skupljali podatke vezane uz aero postavke, pošto su tek nakon skoro dva sata postavili vrijeme kruga.

Hamilton je velikim tempom nizao broj krugova, te završio jutarnju smjenu sa 106 krugova, Perez je ostao vodeći.

Slikovni rezultat za perez barcelona f1

 

U 14:00 nastavio se drugi dio testiranja, a stazu su okupirali Bottas, Räikkönnen, Grosjean i Norris. Sebastian Vettel je vježbao start utrke, a pažnju je privukla izjava Mercedesovog Jamesa Allisona o DAS-u, tj. sustavu koji se uočio na bolidu Lewisa Hamiltona u jutarnjoj vožnji. Lewis je volan pomicao prema sebi i od sebe tijekom vožnje, a čemu takav sustav služi, naravno da ostaje tajna za sada.

Slikovni rezultat za barcelona f1 mercedes das

Kimi je zatim postavio najbrže vrijeme: 1:17.091.

Bottas se na kratko izvrtio, ali nastavio dalje. Albon je griješio na kočenjima, a Vettel napravio sedam krugova pa se vratio u boks. Zatim se i Kimi izvrtio u šikani, a prema izjavama očevidaca, vozio je na limitu. Norris je uspio na kraju napraviti solidnih 116 krugova prije nego je, opet Kimi, zaustavio bolid u zavoju 9, što je rezultiralo crvenom zastavom i označavanjem kraja današnjeg testiranja 15 minuta prije punog isteka vremena.

Related Posts