Sin Ralfa Schumachera, David Schumacher, od ove će sezone nastupati u Formuli 3 i to za češku momčad, Charouz Racing System.

David je debitirao u Formuli 3 već prošle sezone na utrci F3 prvenstva u Sočiju. Ušao je kao zamjena za povrijeđenog Alexa Peronija iz momčadi Campos Racing. Na dvije utrke koje su se održale završio je na 22. i 20. mjestu.

Mladi Nijemac je zatim prešao u momčad Charouz i nastupio za njih na jednoj od najpoznatijih uličnih staza u F3 kalendaru, Macau. Utrku je završio na 21. mjestu.

“Drago mi je što mi je momčad Charouza pružila priliku da se natječem u Formuli 3. Sudjelovao sam na dvije utrke prošle godine, što je dobra priprema za narednu sezonu.”

“Trebam se više upoznati s bolidom dok još mogu, jer kad krene sezona vremena će biti sve manje. Mislim da možemo napraviti iskorak u ovoj sezoni, a ja ću se potruditi dati sve od sebe za što bolji plasman,” izjavio je David.

Poznato nam je da je njegov otac Ralf nastupao u F1 za momčadi kao što su Jordan, Williams i Toyota, te pritom zabilježio 6 pobjeda. David je očito krenuo očevim stopama jer je u 2018. godini osvojio F4 prvenstvo u UAE, gdje je pobijedio u 3 utrke. Prošle godine, u Europskom Regionalnom prvenstvu je također ubilježio 3 pobjede.

Momčadski kolege u Charouzu će mu biti iskusni Finac Niko Kari i još jedan debitant, Brazilac Igor Fraga.

Već znamo kako se njegov stariji bratić, Mick Schumacher, natječe u F2 i to za momčad PREMA Racing te je član Ferrarijeve akademije vozača. Prošle sezone je ubilježio i prvu pobjedu na VN Mađarske.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o