Valtteri Bottas je nakon prvog tjedna testiranja postavio uvjerljivo najbrže vrijeme te je nakon testa izrazio zadovoljstvo novim bolidom i inovacijama na bolidu.

Posljednjeg dana testiranja je Mercedes odlučio isprobati i malo mekše gume s malo manje goriva u spremniku te se to odmah vidjelo na vremenima. Bottas je bio jedini koji se spustio ispod vremenske barijere od minute i 15 sekundi.

”Posljednji dan testiranja je bio malo zabavniji jer smo odradili nekoliko kraćih stintova u kojima smo malo više pritiskali. Mislim da smo napravili korak naprijed svaki dan i da smo za sada vrlo dobro odredili postavke bolida.”

”Bolid je vrlo upravljiv te nisam naišao na neke veće probleme tijekom vožnje. Uz još malo rada do sljedećeg tjedna, vjerujem da ćemo odraditi još bolji posao i da ćemo biti spremni za prvu utrku u Australiji,” rekao je.

Na kraju je Bottas pohvalio sve mehaničare i ljude u tvornici na radu tijekom zime jer je zahvaljujući njima bolid ispao vrlo dobar.

”Sveukupno gledano mislim da je prvi test bio i više nego dobar. Svaki dan smo napravili korak naprijed u odnosu na dan prije. Veliko hvala svim mehaničarima i inženjerima u tvornici jer smo zahvaljujući njima dobili ovakav bolid i motor. Jedva čekam sljedeći tjedan da ponovno sjednem u bolid i odradim pripreme za početak sezone,” zaključio je Bottas.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o