Valtteri Bottas već razmišlja o pregovorima s Mercedesom za sljedeću sezonu, a pritom je vrlo jasno dao do znanja da bi htio izbjeći scenarij od prošle godine. Finac smatra da se protekle sezone previše špekuliralo u medijima te je upravo to označio kao nešto što bi htio ove godine izbjeći.

Mediji su redovito pisali da Mercedes razmatra zamijeniti Bottasa mladim Estebanom Oconom, a to je tada potvrdio i šef momčadi Toto Wolff. Iako je 2019. bila Bottasova najuspješnija godina u Formuli 1, Finac tvrdi da se cijela situacija negativno odrazila na njegove rezultate u sredini sezone.

„I ja i momčad smo naučili kako bi bilo bolje voditi ovakve pregovore. Jednostavno takve stvari moraju ostati unutar naše momčadi. To olakšava stvari isto kao i što ranije potpisivanje ugovora. Ako se s time odugovlači i ako se odluka prebacuje na kolovoz ili rujan, tada to može biti određena distrakcija.“

Ipak, Bottas priznaje da još nije vrijeme za početak novih pregovora i da je najvažnije dobro se pripremiti za nadolazeću sezonu.

„Odnosi u timu su dobri, s Totom i svima ostalima, pa ćemo otvoreno razgovarati kada za to dođe trenutak. Siguran sam da ove godine to možemo odraditi brže i bolje nego prošle sezone,“ zaključio je Bottas.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o