Nakon prva četiri sata provedena za volanom bolida W11, Valtteri Bottas kaže da je osjećaj dobar, ali da balans bolida nije bio idealan te da na tome još treba poraditi.

Prvog dana testiranja u Barceloni, Mercedes je vrijeme u bolidu pravedno podijelio između dvojice vozača. Valtteri Bottas vozio je jutarnji, a Lewis Hamilton poslijepodnevni program.

Finac je mogao biti zadovoljan nakon što je odradio 79 krugova i postavio najbolje vrijeme jutarnjeg dijela programa – 1:17,313. Kasnije tijekom dana nadmašio ga je tek momčadski kolega, za nešto više od tri desetinke sekunde.

Komentirajući prvi radni dan u novom bolidu, Bottas kaže: “Bilo je to dobro jutro i odradili smo sve što je bilo planirano. Nije bilo nikakvih problema i osjećaj u bolidu je dobar. Jasno, može biti još bolji, ali početna točka je stvarno dobra.”

“Naravno da ima i svojih slabosti. Ova je staza dobra za testiranje jer ima sve vrste zavoja. U pogledu balansa postoje neke stvari na kojima moramo raditi, ali zato smo ovdje”, kaže Bottas.

Zanimljivost prvog dana je da u osam sati akcije na stazi nije bilo nijedne crvene zastave. Bolidi su više-manje radili besprijekorno, a nije bilo niti većih pogrešaka vozača.

“Danas su simulacije tako važne i zbog toga se događa da sve normalno radi čim dođemo ovdje. Iskreno, kad smo krenuli s ovim bolidom, nije bio tako daleko od naših očekivanja. Ponekad postoji razlika između teorije i stvarnog života, ali sve je manja”, poručio je viceprvak svijeta.

Hamilton je u poslijepodnevnim satima novom Mercedesu dodao još 94 kruga i tako zaključio više nego pozitivan dan za branitelje naslova.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o