Šef Ferrarijeve momčadi, Mattia Binotto, osvrnuo se na najave o mogućem Hamiltonovom prelasku u talijansku momčad te je tim povodom izjavio kako je u projekcijama za sezonu 2021. Sebastian Vettel i dalje njihova prva opcija.

U sezoni 2019. mladi i znatno neiskusniji Charels Leclerc zasjenio je i u rezultatskom smislu izdominirao svog starijeg i iskusnijeg kolegu za što je uostalom i nagrađen novim višegodišnjim ugovorom. S druge strane, Vettelov ugovor koji ističe na kraju sezone doveo je pod znak upitnika njegov o(p)stanak u Ferrariju, tim više jer se u istoj situaciji nalazi i Lewis Hamilton, koji je još za vrijeme trajanja protekle sezone često u kuloarima povezivan s prelaskom u Maranello u sezoni 2021.

Nagađanja o Vettelovom odlasku iz momčadi dodatno su podrgrijali i ne baš previše prijateljski odnosi na stazi između Ferrarijevih vozača, posebice u drugom dijelu sezone. Ipak, unatoč situaciji koja za Vettela naočigled nije previše obećavajuća, šef Ferrarijeve momčadi prilično je jasno dao do znanja kako je u fokusu za 2021. i dalje Sebastian Vettel.

Tijekom predstavljanja bolida za 2020. Binotto je o toj tematici izjavio: “Sebastian je naš prvi izbor kada je u pitanju vozačka postava za 2021. U tijeku su razgovori i ti će se razgovori sasvim sigurno nastaviti u nadolazećem razdoblju, stoga još jednom ponavljam kako je upravo Sebastian i dalje naš prvi izbor te vozač čiji angažman preferiramo u ovome trenutku”, prilično jasno poručio je Binotto.

Čak štoviše, Binotto je dodao i kako u ovome trenutku Hamiltonov angažman uopće nije tema razgovora.

O cijeloj situaciji nekoliko je izjava dao i Sebastian Vettel koji kaže kako se u prvome redu želi fokusirati na ono što se trenutno događa te da u tom kontekstu ne želi previše razmišljati o onome što će se događati za godinu, dvije ili tri.

“Ako pogledate moju situaciju od prije tri godine, tada primjerice nisam imao ugovor sve do kolovoza pa sam tehnički gledajući bio bez posla nekoliko mjeseci, ali smatram da to doista ne mijenja puno na stvari”, pojasnio je Vettel.

“Kao što sam i rekao, trenutno sam fokusiran na ono što se događa sada. Naravno, jasno je da se u nekom trenutku morate zapitati i o opcijama za budućnost, ali do tada ima još dosta vremena.”

Za kraj Binotto je dodao i kako će priče o ugovoru biti na dnevnom redu kada za to dođe vrijeme:

“To je odluka o kojoj moramo svi zajedno porazgovarati. Sada su u fokusu neke druge stvari, kao što je primjerice predstavljanje bolida, zatim zimska testiranja i početak sezone. Nakon toga ćemo razgovarati konkretnije i ovoj tematici”, Zaključio je Binotto.

 

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o