Momčad McLarena i u drugome dijelu predsezonskih testiranja nastavlja s dobrim izvedbama pa su tako i u srijedu odradili još jedan produktivan testni dan u kojemu su ispunjeni zacrtani ciljevi.

Tijekom jučerašnjega dana Carlos Sainz i Lando Norris podijelili su posao i kombinirano odvrtili ukupno 103 kruga. Kako je rečeno iz same momčadi jučerašnji fokus nije bila kilometraža i broj krugova već prikupljanje podataka o aerodinamici. postavkama bolida i testiranju nekih novih dijelova na njihovom MCL35. Naime promjene nekih dijelova i postavki bolida uzelo je ponešto vremena zbog čega je ukupan broj odvoženih krugova bio nešto manji u odnosu na druge momčadi. Takve je informacije medijima potvrdio i trkaći direktor momčadi Andrea Stella.

“Odradili smo još jedan vrlo pozitivan testni dan. Uvjeti na stazi bili su nešto zahtjevniji ali smo ipak bili u mogućnosti prikupiti sve potrebne informacije i podatke. Morali smo provjeriti neke sustave na bolidu što smo i uspjeli zahvaljujući prije svega jako dobroj pouzdanosti bolida. Naš današnji cilj nije bilo nakupljanje kilometara već testiranje nekih novih komponenti i dijelova kao i nekih aerodinamičkih postavki. U nadolazećim danima planiramo fokus polako prebacivati prema odrađivanju dužih stintova i samu brzinu bolida,” pojasnio je Stella.

Carlos Sainz koji je jučer odradio prvi dio testiranja također je izrazio zadovoljstvo do sada učinjenim.

“Danas (srijeda) smo se u većoj mjeri fokusirali na nove dijelove bolida i aerodinamiku. Program je bio dosta zahtjevan i intenzivan jer smo tijekom dana u nekoliko navrata mijenjali dijelove na bolidu zbog čega nismo odradili tako veliki broj krugova kao u prošlome tjednu ali plan je u svakom slučaju ostvaren. U ovome trenutku bitno je raditi i testirati bez poteškoća i kvarova iz dana u dan kako bi se prikupilo što više podataka što nam polazi za rukom tako da je ovo bio još jedan vrlo dobro odrađen dan,” zaključio je Španjolac.

S druge strane Lando Norris imao je nešto zahtjevnije poslijepodne zbog prilično jakog vjetra koji je puhao na stazi.

“Zadovoljan sam, odradili smo dosta stvari vezanih za aerodinamiku i razumijevanje njezinog utjecaja na balans bolida. Napravili smo dosta promjena i nadogradnji na bolidu u odnosu na protekli tjedan u onim područjima u kojima smo uvidjeli neke nedostatke i manjkavosti zbog čega je i osjećaj u bolidu bio ponešto drugačiji. Iz toga razloga svakako ćemo morati odraditi još poneki krug u kojem ćemo testirati neka rješenja na području aerodinamike ali sve u svemu ovo je bio još jedan produktivan dan u kojem smo naučili dosta o ponašanju bolida i nakupili solidan broj krugova,” za kraj je dodao Norris.

 

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o