Frederic Vasseur, šef momčadi Alfa Romeo F1, istaknuo je da Charles Leclerc posjeduje određene kvalitete koje karakteriziraju samo istinske šampione, misleći pritom na samopouzdanje i samokritičnost mladog Ferrarijevog vozača.

Monegaški je vozač imao uspješnu 2019. godinu, koja ga je vinula među zvijezde Formule 1. Završio je sezonu kao četvrti u ukupnom poretku, ostvarivši pritom čak sedam pole positiona i dvije pobjede.

Leclercu je to bila prva sezona u Ferrariju, a druga ukupno u Formuli 1. Prvu je proveo u redovima Saubera, danas Alfa Romeo, tako da je Frederic Vasseur imao dobar uvid u mogućnosti mladog vozača.

“Mislim da je jedna od Charlesovih karakteristika, a generalno karakteristika šampiona, veliko samopouzdanje u bolidu. Takvi vozači ponekad mogu napraviti neočekivane stvari, upravo zbog tog golemog samopouzdanja”, kaže Vasseur.

Imao je Leclerc i pogrešaka tijekom sezone. Vjerojatno su najpamtljivije one iz Azerbajdžana i Njemačke.

“To veliko samopouzdanje, kad nisu u bolidima, tim vozačima omogućuje samokritičnost. Oni krive sebe jer savršeno znaju da imaju potencijal za više. To su prvaci i oni mogu za sebe reći da su vozili loše.”

“Samo pravi prvak može reći tako nešto. Na papiru su oni bolji od ostalih, ali u stanju su kriviti sebe. To je dobro za momčad jer ako vozač nije takav, može vas odvesti u pogrešnom smjeru.”

Šef Alfa Romeo Racinga sretan je zbog uspjeha svog bivšeg vozača. Ističe da je Leclerc to itekako zaslužio.

“Drago mi je zbog njega. Imao je odličnu sezonu, a mogla je možda biti i bolja, da nije bilo Bahreina i još nekih utrka. No, odradio je odličan posao.”

“Ima nevjerojatnu brzinu u kvalifikacijama i to je impresivno. Više sam nego sretan zbog njega i zaslužuje uspjeh 200 posto”, poručio je Vasseur.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Negdje sam pročitao da su mu najbolji prijatelji Piere Gasly i Daniel Ricciardo..svi karakterom i ponašanjem slični, simpatični i kulturni dečki..i odlični vozači..mislim da bi Ricci mogao doći u Ferrari.