Šef Haasa, Gunther Steiner, bacio je pogled prema sezoni 2021. te odmah pojasnio kako smatra da njegova momčad nema baš puno mogućnosti za pobjeđivanje. Američka momčad je zabilježila vrlo slabu prošlu sezonu, završivši na devetom mjestu u poretku konstruktora. To je njihov najslabiji rezultat od početka natjecanja. S obzirom na slabu formu, teško je očekivati značajniji porast u rezultatima ove i sljedeće sezone.

2021. će predstaviti nove tehničke regulacije te promijenjen, ograničeni budžet za sve momčadi. Vodeći ljudi na čelu sporta smatraju kako će takav potez pozitivno uzdrmati sve natjecatelje, pogotovo one u sredini poretka. No, Steiner kao da nema previše optimizma u pogledu velikih rezultata svoga tima.

“Naivno je očekivati neki značajniji pomak. To se neće dogoditi. Gene Haas mora uvjeriti samog sebe kako do pobjeda neće doći. A i  mora se uvjeriti da postoji pametan način za potrošiti novac.”

“Otvoreno je još puno problema i pitanja tako da ne mogu trenutno donositi neke odluke,” kaže Steiner.

Formula 1 će 2021. predstaviti budžet koji će ograničiti troškove na 175 milijuna dolara (ne uključujući plaće vozača i cijene pogonskih jedinica). Ovakav set financijskih pravila bit će na snazi barem do 2025. godine.

Steiner nema baš puno nade te smatra kako je potreban drugi korak u financiranju kako bi se manje momčadi uspjele pokrenuti i otisnuti iz sredine poretka.

“Mislim kako nam je potreban taj drugi korak u financiranju jer trenutan poredak ne dopušta manjim momčadima da naprave ključan korak. Ako će biti revizije financijskih pravila, možemo se boriti za vrh.”

“Tvrdim kako manje momčadi nisu spremne potrošiti iznose navedene u financijskom pravilniku jer ne vidim isplativost takvih investicija.”

“Sukladno tome, smatram da nam treba još jedan financijski plan i mislim da se svi mogu složiti s time”, kaže Steiner.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Formalno će se propisati ta financijska ograničenja i formalno će se to poštovati..Ali tko može izkontrolirat sve resurse velikih momčadi i velikih kompanija?..to će se izigrat na razne načine..od uvijek je mali bio mali a veliki bio veliki..teško da će neka mala momčad zbog ovih propisa biti konkurentna ovim velikim momčadima..možda se malo smanji razlika..i to je to.