Nekada jedan od istaknutijih ljudi u Williamsovoj momčadi, Rob Smedley, izrazio je zabrinutost kada je u pitanju forma njegove bivše momčadi u 2020. jer smatra kako bi ona mogla biti još lošija nego što je to bio slučaj u 2019.

Podsjetimo, Williams je 2019. bio uvjerljivo najsporija momčad na gridu tijekom cijele sezone pri čemu su pukim čudom uspjeli osvojiti jedan jedini bod u 21 utrci.

Britanska momčad koja je kroz svoju slavnu povijest imala brojne uspjehe i koja je svojevremeno dominirala nad ostatkom grida upala je u velike probleme dolaskom hibridne ere u kojoj se nisu snašli. Stvari su tim gore jer se u cijeloj priči ne nazire svjetlo na kraju tunela, barem ako je suditi prema reakcijama nekadašnjeg člana Williamsove momčadi Roba Smedleya.

Smedley koji je Williams napustio na kraju 2018. smatra kako nema apsolutno nikakve garancije da će bolid momčadi iz Grovea biti konkurentniji u 2020. i na cijelu situaciju gleda prilično pesimistično.

“Obično se kaže kako u nekom trenutku stvari ne mogu biti gore od onoga kakve su sada, ali na temelju svog iskustva i rada u Formuli 1 naučio sam kako ova poslovica u ovom sportu ne vrijedi te da od gorega može biti i gore.”

“Sada svi govore kako stvari ne mogu biti gore nego što su bile 2019., no ako se malo prisjetimo ne tako davne prošlosti sjetit ćemo se kako smo takve izjave slušali i na kraju 2018. i na kraju 2017. Zato je nažalost realnost kako stvari u 2020. mogu biti gore“, ne previše optimistično poručio je Smedley.

“Svatko tko misli kako se stvari u Williamsu ili bilo kojoj drugoj ekipi mogu okrenuti preko noći i da od ekipe koja je u ovakvom stanju odjednom možete napraviti ekipu koja će se boriti za peto – šesto mjesto, gadno se vara jer to naprosto nije točno.”

Kao jedan od glavnih problema u eventualnom napretku u odnosu na katastrofalnu 2019. Smedley vidi vrlo ograničen i „tanak“ Williamsov budžet što je posebno veliki problem sada kada je potrebno iz temelja raditi jako puno stvari.

“U nekim stvarima treba biti inovativan i neovisan ali na kraju krajeva, za svaki napredak ipak su potrebna sredstva.”

“Sada sam izvan te priče i mogu se nadati, dok sam bio u momčadi nisam se previše nadao i to je prilično tragično. Pripadam generaciji koja se itekako dobro sjeća sezona kada je ova momčad žarila i palila, u konačnici i osvajala titule pa je s te strane posebno teško gledati ovu trenutnu situaciju“, zaključio je Smedley.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

willams je dno dna

avatar
Član
Desmosedici

Smedley je karijeru u F1 započeo u Jordanu kao testni inžinjer. Zvjezdani trenutci karijere su mu bili deset sezona u Ferrariju..prvo kao testni inžinjer, pa osam sezona kao trkaći inžinjer Felipe Masse..s njim je i prešao u Williams 2014. a 2018. je napustio Williams i F1. Ništa..Kad je tako, neka pozove Paddy Lovea da ih dokrajči.. da im skrati muke..