Renault je objavio datum predstavljanja svog bolida za Svjetsko prvenstvo Formule 1 2020. Putem društvenih mreža, fanovima je obznanjeno da će novi bolid ugledati svijetlo dana 12. veljače.

Nakon Ferrarija (11. veljače), McLarena (13. veljače) i Alpha Taurija (14. veljače), Renault je postao četvrta momčad koja je objavila datum predstavljanja svog novog F1 bolida.

Sami događaj predstavljanja bolida R.S.20 održat će se u Parizu, a članovi francuske momčadi nadaju se kako će upravo taj bolid vratiti Renault na pravi put, s kojega je momčad prilično skrenula tijekom 2019. Očekivalo se smanjivanje zaostatka za vodećim timovima, a umjesto toga osvojeno je tek peto mjesto konstruktorskog poretka.

Osim novog bolida, Renault će u sezonu krenuti i s novim vozačem. Umjesto Nica Hülkenberga u momčadi je sada Esteban Ocon, koji će praviti društvo Danielu Ricciardu. Renault je napravio još neke kadrovske promjene pa je tako tehnički direktor Nick Chester napustio momčad nakon 19 godina.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Izgleda da je Renault konačno ozbiljno pristupio projektu F1..kako sam razumio velike resurse su usmjerili za sezonu 2021 i već debelo rade na tom bolidu.