Organizatori Velike nagrade Miamija, utrke koja ima načelni dogovor za ulazak u kalendar Svjetskog prvenstva Formule 1 od 2021. godine, objavili su niz promjena u dizajnu staze.

Na taj potez motivirali su ih višemjesečni razgovori sa stanarima tog dijela grada, lokalnim vlastima, predstavnicima poslovnog sektora te znanstvenicima.

Ono što se nije mijenjalo, staza je i dalje smještena u neposrednu blizinu Hard Rock stadiona, doma NFL momčadi Miami Dolphins. Međutim, stanari su izrazili zabrinutost da bi korištenje 199. ulice jako loše utjecalo na protočnost prometa pa su dizajneri odlučili promijeniti konfiguraciju staze i izbjeći spomenutu ulicu.

Organizatori su objavili i promjenu u eventualnom održavanju Grand Prix vikenda. U petak ne bi bilo akcije na stazi prije 15 sati, kako se ne bi ometao rad lokalnih škola.

“Velika nagrada Miamija u Formuli 1 još je jedan primjer prvoklasnog eventa koji dolazi u našu regiju. Poput Superbowla, takav event pruža nam jedinstvenu mogućnost za ponosno predstavljanje naše regije cijelom svijetu”, izjavio je CEO Miami Dolphinsa i Hard Rock stadiona Tom Garfinkel.

Formula 1 već je gostovala na Floridi, ali bilo je to u dalekoj prošlosti. Posljednji put 1959. kad je Velika nagrada SAD-a vožena u Sebringu.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
svakako

Mislim da će ova staza biti bolja od Monze.
I Vijetnam isto.

avatar
Član
mody

mogli su sebring vratiti to je staza 8 km … ne znam na 1 pogled izgleda dobro vijugavo vidjet cemo