Lando Norris priprema se za svoju drugu sezonu u Formuli 1, a otkrio je kako radi na sebi u brojnim područjima kako bi u sezoni 2020. bio bolji vozač.

Mladi vozač McLarena ostavio je odličan dojam u svojoj rookie sezoni, no sada se sprema za korak dalje. Pripremio si je listu zadataka kako bi novu sezonu dočekao kao bolji vozač.

Jedan od prioriteta za Britanca je proširiti znanje o McLarenovom bolidu.

“Postoje neke stvari koje su se ponavljale tijekom trkaćih vikenda. Primjerice, kako bi Carlos [Sainz] napravio pravo vrijeme u kvalifikacijama i kako se dobro prilagođava uvjetima na stazi.”

“Jedna od glavnih stvari na kojima ću raditi ove zime je moje poznavanje bolida. Kako bolid funkcionira, a ne samo kako ga voziti brže kroz zavoje ili kako kasnije kočiti. Želim znati više o postavkama, kako unaprijediti cijeli paket da bi bolid bio bolji za mene, a ja bolji za njega.”

“Postoje i neke stvari u vožnji za koje znam da ih moram popraviti. Za sljedeću sezonu moram sve povezati u jednu cjelinu. Koristim različite tehnike u različitim zavojima i na različitim stazama. Kod nekih je samo stvar ponavljanja, kod nekih znanja općenito. Mislim da je to poduža lista onoga na čemu trebam raditi”, kaže Norris.

Iako vidi mnogo prostora za napredak u svojoj vožnji, Lando je ipak zadovoljan učinjenim u rookie sezoni.

“Sretan sam zbog napretka koji sam ostvario, u suradnji s inženjerima i ostatkom momčadi. Mislim da nas je to dovelo u mnogo bolju poziciju pred sljedeću sezonu.”

“Nismo koncentrirani samo na vožnju, bilo je tu mnogo stvari koje su se događale van staze. Pokušavali smo se unaprijediti u svemu jer Formula 1 se ne svodi samo na to tko može brže voziti. Treba vam cijeli paket.”

“Imao sam boljih i lošijih utrka u 2019., ali nadam se da će sve doći na svoje mjesto kad će to biti najvažnije”, dodao je Norris.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o