Red Bullov Helmut Marko izjavio je kako dobar napredak Honde uoči početka nove sezone stvara određeni pritisak na momčad kako bi proizveli jaku šasiju koja će im, zajedno s Hondinim motorom, omogućiti borbu za naslov prvaka.

Prva godina suradnje Honde i Red Bulla bila je vrlo dobra i obećavajuća. Ostvarili su tri pobjede i dva pole positiona, sve u režiji Maxa Verstappena. Sada je cilj borba za naslov. Prema Helmutovom mišljenju, Mercedes je i dalje mjerilo za ostatak grida te Red Bull mora napasti odmah od prve utrke.

“Želimo borbu za naslov, a da bi to ostvarili moramo biti konkurentni od samog početka, od prve utrke. Za to nam treba konkurentna šasija,” rekao je Helmut za Motorsport.com.

Prošle sezone su imali malo “tih” ulazak u sezonu, no kako su se odmicale utrke postajali su sve jači i jači. Od utrke u Austriji i prve pobjede u sezoni sve je počelo ići nabolje. Helmut je ambiciozno ciljao pet pobjeda u 2019., što nisu ostvarili, a za 2020. podiže očekivanja.

“Honda ostvaruje dobar napredak, i kako sve ide prema planiranom očekujem bolje rezultate nego prošle sezone. To znači da nemamo pravo na isprike. Očekujem više od pet pobjeda,” dodao je Helmut.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o