Marko: Verstappen još nije na razini Hamiltona

Max Verstappen može se pohvaliti da mu je 2019. bila najbolja godina u dosadašnjoj F1 karijeri. Ostvario je tri pobjede i završio treći u poretku vozača, no Red Bullov savjetnik, Helmut Marko, poručuje da Max još nije na razini aktualnog prvaka svijeta – Lewisa Hamiltona.

Nizozemac je tijekom prošle sezone imao neke odlične borbe s Hamiltonom, kao i s mladom zvijezdom Ferrarija, Charlesom Leclercom. Svjetskog prvaka nadmašio je primjerice na VN Brazila, ali Britanac je ukupno gledajući bio konkretniji i konstantniji pa tako došao do svoje šeste titule.

Marko ističe da Verstappen još nije kompletni vozač poput Hamiltona: “Na stazi je Max možda brži, ali gledamo li kompletni paket, Hamilton je još uvijek bolji.”

“On je izuzetno brz i ima mnogo iskustva. Vidjeli smo to toliko puta iznova. Nije na vrhu prvog, drugog ili trećeg slobodnog treninga, ali kad dođu kvalifikacije, odvozi svoj najbolji krug.”

Verstappenova budućnost s Red Bullom nije sasvim sigurna. Nizozemcu ugovor ističe krajem 2020., ali šef momčadi, Christian Horner, vjeruje da će se suradnja nastaviti.

“Na nama je da mu osiguramo kompetitivan bolid za sljedeću sezonu. Mnogo se govori o tim ugovorima, ali kad glazba utihne, ne bi me čudilo da svi ostanu u svojim sjedalima”, rekao je Horner.

O temi Verstappena kao kompletnog vozača dodaje: “Mislim da je Max stvarno odrastao ove godine i postao vođa momčadi. Preuzeo je tu ulogu s velikom odgovornošću i za mene je Max najkompletniji vozač u F1. Forma koju je demonstrirao tijekom godine stvarno je razina više.”

“Verstappen je sretan u ovom timu. Volimo ga imati ovdje i dobro se uklapa, poručio je šef Red Bull Racinga.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
George

“Marko ističe da Verstappen još nije kompletni vozač poput Hamiltona:”
“Preuzeo je tu ulogu s velikom odgovornošću i za mene je Max najkompletniji vozač u F1”

ČEK, KO TU KOGA; OVAJ MARKO JE ISHLAPIO TOTALES !

Desmosedici

Svatko svoga konja hvali..Max je brz i agresivan..i bezobrazan..a još mu toga fali da postane kompletan vozač..i kompletna osoba.

mika.KA

znaci nikada!

klepesina

Kao i mnogim drugim

LHx6

I sedam dana nakon ovoga Max potpisuje do 2023. Jedino što je ishlapilo su kontinuirani negativni komentari na Helmuta. Doveo je Maxa u F1, prebacio ga u RB i odmah je osvojio GP, navukao ga je već jednom da potpiše iako su bili loši, sad ga je ponovno navukao da potpiše. Helmut je sve odradio kako i treba vrhunski stručnjak u svome poslu da zadrže top vozača u timu. Ne kužim taj hobi pljuvanja po Helmutu čim je njegovo ime u naslovu. U vrijeme pregovora izjavio je ono što ide u prilog RBu čiji je on savjetnik.

Related Posts