Za Valtterija Bottasa 2019. godina definitivno je bila bolja od 2018. Ostvario je pet pole positiona, četiri pobjede, povremeno djelovao kao prijetnja prvaku, Lewisu Hamiltonu. Na Finčevu žalost, ostalo je samo na tome – prijetnji početkom sezone, a za naslov ipak nije ozbiljno konkurirao.

Na kraju Svjetskog prvenstva 2019. Valtteri Bottas ostao je 87 bodova iza prvaka, Lewisa Hamiltona. Iako je čak 15 puta stajao na pobjedničkom postolju, to mu nije bilo dovoljno da ozbiljnije ugrozi momčadskog kolegu u Mercedesu.

Ta brojka sugerira na konstantnost tijekom čitave sezone, no Valtteri priznaje da mu je za ravnopravniju borbu s Britancem nedostajalo upravo to – konstantnost.

“Treba mi više konzistentnosti tijekom sezone. Lewis je uvijek na najvišem nivou, u svakim kvalifikacijama i u svakoj utrci. Ja sam najčešće bio negdje uz njega, ali ne svakog trkaćeg vikenda. Trebam pronaći ravnotežu u svemu i način kako češće biti na najboljoj razini. Siguran sam da to mogu pronaći, nekako.”

“Kao vozač, siguran sam da mnoge stvari mogu raditi bolje. Učiti i napredovati u odnosu na prošlu godinu, a na tome ću raditi tijekom zime”, kaže Finac.

Velike ambicije u 2020. pokazuju i drugi timovi pa tek treba vidjeti hoće li jedino Lewis biti Bottasova meta. Evo kako planira popraviti razinu svojih nastupa:

“Moram učiti iz svih pogrešaka koje sam napravio. Proučiti svaki detalj i ustanoviti zašto sam napravio određenu pogrešku, što je uzrokovalo tu pogrešku i kako takve situacije izbjeći u budućnosti.”

8
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
5 Komentara na temu
3 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
5 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Kako vas nije sram da ponižavate i da se rugate sa vozačem “svoje” momčadi?..Kako očekivat od vas da nešto normalno komentirate o drugim vozačima koji su konkurenti LH?..Sramota..

avatar
Član
klepesina

Kada ti vozaci budu konkurentni i imali svega vise od LH tada nam mozes drzat lekcije…Do tada drug uzivaj u pisanju f1 istorije

avatar
Član
Desmosedici

Dobro..ja ću pista a ti čitaj i uči..i završi kurs lepog vaspitanja.

avatar
Član
madgalico

Mozda nakon rastave treba i kastracija, pa mozda se i priblizis jos malo… 😉

avatar
Član
mody

bottas nije niti ce ikad bit kandoidat za prvaka ako ne promijeni nacin voznje mora biti agresivniji

avatar
Član
klepesina

NI tada dzaba njemu a i drugima agresija kada nemas brzinu konstantu da se odrzi ta brzina i da je povecavas iz kruga u krug

avatar
Član
mika.KA

opet bottas sanja!!!

avatar
Član
klepesina

Da bi pobjedio najboljeg moras biti 2x bolji znaci nikada,PS savjet predji na ps4 mozda uspijes ponekad