U Ferrariju vjeruju da će u budućnosti mladi Schumacher biti dobar kandidat za mjesto u Formuli 1.

Ostvarivši jednu pobjedu u Mađarskoj, Mick Schumacher završio je svoju rookie sezonu u Formuli 2 na 12. mjestu ukupnog poretka. Također, tijekom 2019. prvi je put testirao bolide Formule 1, Ferrarijev i Alfin, na travanjskom testu u Bahreinu.

Šef Ferrarijeve momčadi, Mattia Binotto, mnogo očekuje od sina sedmerostrukog prvaka svijeta u Formuli 1.

“Vrlo smo ponosni što je on dio naše vozačke akademije. Ne samo zato što je on sin Michaela Schumachera, već zato što je dobar vozač. Zapravo je bio vrlo dobar čak i u prošloj sezoni.”

“Pogledate li poredak, može se vidjeti neke iskusne vozače na vrhu, ali Mick je imao dobru sezonu za prikupljanje iskustva. Bio je novak u kategoriji i vozio je dobro. Mislim da će sljedeća sezona biti ključna kako bismo mogli ocijeniti njegov napredak.”

“Očekujemo mnogo od njega sljedeće godine jer bit će godinu dana iskusniji. Prilično smo sigurni da je on dobar kandidat za F1 u budućnosti”, poručio je Binotto.

Ipak, šef Ferrarija nije želio komentirati je li Mick materijal za mjesto u njegovoj momčadi. Naravno, realnije je očekivati ulazak mladog Schumachera u F1 kroz Alfa Romeo Racing, budući da Ferrari ima kontrolu nad jednim vozačkim mjestom u bivšem Sauberu.

“Hoće li biti kandidat za Ferrari u budućnosti? Prerano je za to. Cilj vozačke akademije je pronaći nove talente za Ferrari, a on je dio tog programa. Mi vjerujemo da ima talent za ostati dio grupe.”

“U 2021. će biti prerano za nekoga od naših mladih talenata. Iskusnost vozača bit će važna jer ćemo imati posve novi tip bolida”, dodao je Binotto.

Schumacher će 2020. ponovno voziti za momčad Prema u F2, a timski kolega bit će mu Rus Robert Shwartzman. Još će tri Ferrarijeva štićenika voziti u istoj seriji – Novozelanđanin Marcus Armstrong, Britanac Callum Ilott i Francuz Giuliano Alesi.

5
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
4 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
sladjan87

Dajte ,budimo ozbiljni , koji Mick , zbog prezimena ? Ovaj Binotto ne znam zasto je jos uvijek na celu Ferrarija .

avatar
Član
Desmosedici

Ne znam zbog čega se ljutiš na Binotta?..Sve što je rekao bilo je vrlo oprezmo i diplomatski..ništa određeno o Mickovim kvalitetama i planovima Scuderie sa njim..naslov ovog članka je malo bombastičan i ne odgovara onome što je Binotto rekao..Mick se mora dokazat ovu sezonu da bi se vidjelo pravo stanje stvari..mislim da je rekao sve kako treba.

avatar
Član
sladjan87

Imam 57 punih godina , za Ferrari navijam od kad znam za sebe i tvrdim da Binotto nije vodja , jednostavno covjek nema nikakvu karizmu , mlakonja . To je samo moje subjektivno misljenje . Nije tip koji ce tresnuti sakom o stol .

avatar
Član
sladjan87

Pogledaj cijelu sezonu od kada je on na celu , sprdnja . Nikakav autoritet.

avatar
Član
Desmosedici

Pa životopis općenito i što se tiče F1, nam je jako sličan..istovjetan..Da..Binotto izgleda previše kao štreber..intelektualac..ali mislim da je jako inteligentan i da mu treba samo još malo vremena da to sve posloži na najveću razinu..previše funkcija sam obavlja..možda bi trebao postavit šefa utrka kao što su u Mclarenu postavili Andrea Stellu..da sebe rastereti..