Momčad McLarena je objavila kako nisu produžili ugovor s Fernandom Alonsom koji je u protekloj godini vršio ulogu ambasadora momčadi.

Španjolac je u toj ulozi obavio jedan test za Pirelli u McLarenovom bolidu te je vozio 500 milja Indianapolisa pod McLarenom, ali je taj pothvat završio puno prije očekivanja jer se nije kvalificirao za utrku.

Glasnogovornik McLarena je kratko prokomentirao odlazak legendarnog Španjolca iz njihove momčadi:

”Fernando je ponajbolji vozač svijeta te mu želimo svu sreću u budućnosti. Iako je naš odnos došao do kraja, on će uvijek biti dio McLarenove obitelji.”

Iako je početkom prošle sezone bilo indicija da bi Fernando mogao uskočiti u bolid McLarena u slučaju potrebe, Sainz i Norris su odrađivali i više nego korektan posao te su ih šefovi ekipe među prvima potvrdili i za ovu sezonu.

Kao što je i sam Alonso rekao tijekom prošle sezone, trenutno se ne vidi u Formuli 1, ali ako dođe do promjene u odnosima momčadi postoji mogućnost vraćanja u sport.

”Razlozi zbog kojih sam napustio Formulu 1 i dalje postoje pa trenutno ne vidim razlog za povratak. Promjena pravila 2021. može donijeti neke dobre pomake pa postoji mogućnost da se tom prilikom vratim,” rekao je Alonso prošle sezone.

Fernando Alonso je proveo pet godina u momčadi McLarena uz 95 nastupa i četiri pobjede. 2017. je sudjelovao na Indy 500 u autu s Hondinim motorom koja je tada bila dobavljač pogonskih jedinica za McLaren.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
LHx6

Bye bye