Nekoliko dana nakon završetka sezone u kojoj je osvojeno peto mjesto konstruktorskog poretka, Renault je objavio odlazak iz momčadi tehničkog direktora za šasiju Nicka Chestera.

Chester je bio članom momčadi još od 2000. godine. Tada se ista zvala Benetton, a prva funkcija koju je Chester obnašao bila je testni inženjer. Ulogu tehničkog direktora obnašao je od 2013., kad je momčad nosila ime Lotus.

“Uživao sam u 19 godina s timom koji ima odličan duh i radio sam s izuzetno odanom i talentiranom skupinom ljudi. Veselim se novim izazovima i želim svima u momčadi sve najbolje u budućnosti”, poručio je Chester.

Renault prolazi kroz period određenih promjena u svojim redovima, budući da je prije otprilike mjesec dana potvrđeno da u momčad dolazi bivši šef tehničkog odjela u Ferrariju i McLarenu, Pat Fry.

O odlasku Chestera šef momčadi kaže: “Nick je bio ključni dio u Enstoneu gotovo 20 godina. Njegova strast prema ovoj momčadi nikad nije jenjavala, usprkos tome što smo prolazili neka ekstremno izazovna vremena.”

“U novije vrijeme, njegova posvećenost, tehnička stručnost i entuzijazam inspirirali su nas da se probijemo sa začelja poretka do vrha središnjeg dijela poretka. Želimo iskreno zahvaliti Nicku na svemu i poželjeti mu uspjeh u sljedećoj fazi njegove karijere”, rekao je Cyril Abiteboul.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o