Sljedeće sezone Formula 1 prvi put u povijesti odlazi u Vijetnam. Od 3. do 5. travnja održat će se Grand Prix na Hanoi Motor Sport Circuit, koja bi trebala biti završena u prvim danima nove godine.

Promotori Velike nagrade Vijetnama potvrdili su da će radovi na stazi biti završeni u prvom dijelu siječnja. Poput Albert Parka u Melbourneu, bit će to staza koja će kombinirati dijelove posebno dizajnirane za utrkivanje s uličnim sekcijama.

Krug će biti dugačak 5,6 kilometara, a jedna od specifičnosti staze bit će pravac dugačak kilometar i pol, na kojem se očekuju brzine od oko 335km/h.

Staza u Vijetnamu prva je koja proizlazi iz redova službenog Motorsport teama Formule 1, koji je pri dizajniranju surađivao s tvrtkom Tilke, zaslužnom za stvaranje staza u Texasu i Singapuru. Određene sekcije staze svjesno su dizajnirane kako bi oponašale karakteristike staza Nürburgring, Suzuka te ulične staze u Monaku.

Virtualni krug stazom Hanoi Motor Sport možete pogledati ovdje.

Photo: F1 Official Page

6
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
4 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Pratiteljcro

Ocekujem puno od ove utrke!!

avatar
Član
mody

nemoj puno očekivat jer je prebrza čim nema zavoja kao u interlagosu suzuki silverszonu očekuj brzu paradu

avatar
Član
Pratiteljcro

https://www.youtube.com/watch?v=pscNZ4Oew3I
U prvom sektoru ima barem 2 izazovna zavoja,u trecem isto dva. bas su skor osvi zavoji brzi a takvi bi i trebali biti za f1, gdje downforce igra ulogu a ne jednostavni lakat zavoji koji su po skilu najjednostavniji za savladat. Posebno je treci sektor “prepun” downforcea i taj lijevi zavoj pred ciljnu izgleda “tesko obranjiv” za “optimistican ulet”. I opet taj treci sektor bas podsjeca na zavojiti dio silverstonea, americe ili prvog sektora u suzuki!

Ako te vietnam podsjeca na baku (kreni/stani/lakat/smece od staze) onda stvarno……..https://www.youtube.com/watch?v=KEpKNpHfeQw
Vietnam i Baku medju njima razlika ko odavde do tokija :))

avatar
Član
sladjan87

Cega ima lijepog u pisti ogradjenoj bodljikavom zicom ?

avatar
Član
Pratiteljcro

to je simulator, ebeni simulator gdje nije bitno jel pticice cvrkucu okolo staze ili publika mase,(zasada) vec je bitno da je staza vjerna stvarnoj. samo staza (cesta je bitna). U slicne “divote” van staze gledaju i vozaci u formuli kad treniraju u simulatoru, to je nebitno.
Uostalom neprica se o ljepoti nego o karakteru staze, brzi downforce zavoji vs kreni stani baku gnojivo

avatar
Član
mody

Staza je bezveze gas i ulicna parada slicno kao baku bolje da su vratili argentinu nove state su uzas jedino turska je valjala opet utrke ujutro .puno ulicnih u kalendaru.pare sve rade danas