Ako bismo se držali rezultata i statistike, Williamsov rookie George Russell ne može se pohvaliti izvrsnom prvom sezonom, kakvu su primjerice imali Alex Albon i Lando Norris. Međutim, njegove dobre vožnje nisu prošle nezapaženo u Paddocku, a mladi Britanac već razmišlja o tome što treba popraviti sljedeće sezone.

U posve nekonkurentnom bolidu Williamsa, Russell se nije mogao boriti za bodove, ali svog momčadskog kolegu, Roberta Kubicu, uspio je pobijediti u svim kvalifikacijama. Ipak, Kubica je osvojio jedini bod u sezoni, a Russell priznaje da je Poljak znao imati asa u rukavu na dan utrke.

“Priča mog drugog dijela sezone svodi se na to da bi me Robert uvijek pretekao u prvom krugu. Nisam dovoljno dobro starta, nisam bio dovoljno agresivan, a onda kad bih uhvatio brzinu mučio bih se s pretjecanjem do središnjeg dijela utrke.”

“Brzina je na kraju Velike nagrade Abu Dhabija bila vrlo dobra za nas, ali ja se moram popraviti u tim uvodnim krugovima”, kaže Russell.

U momčadi Williamsa za Russella imaju samo pohvale. Inženjer Dave Robson smatra da je 21-godišnjak istinski izuzetan vozač Formule 1.

“George je svoju prvu sezonu u Formuli 1 odradio u teškim okolnostima. Međutim, njegov talent, volja i entuzijazam su vidljivi i jasno je da ima sve što je potrebno jednom izvanrednom F1 vozaču. Možda to još ne shvaća u potpunosti, ali moglo bi se pokazati da mu je ova godina pružila neka vrlo vrijedna iskustva, koja će se pokazati značajnima u budućnosti”, rekao je Robson.

Sljedeće sezone Russell će imati novog momčadskog kolegu. Veteran Kubica odlazi iz F1, a u Williams stiže viceprvak Formule 2, Kanađanin Nicholas Latifi. U timu se nadaju da će mladi tandem imati i konkurentniji alat u vidu bolida FW43.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o