U zadnji krug utrke za VN Abu Dhabija Lando Norris ušao je kao sedmoplasirani vozač, najbolji od ostatka društva, a za petama mu je bio Sergio Perez. Perez je bio na mnogo svježijim gumama te je upravo u tom posljednjem krugu uspio prestići Norrisa te u cilj ući kao sedmi. Norris je svoju reakciju u toj situaciji opisao kao “fer, ali ne dovoljno dobru”.

“Prestigao me u zavoju 11, s vanjske strane. Branio sam se no on je imao puno svježije gume s više prianjanja te je uspio s vanjske strane proći naprijed. Bio sam malo nervozan jer nisam htio napraviti neku glupost, blokirati kotačima i udariti u Sergia, no nisam bio agresivan.”

“I nisam razmišljao kao ‘idem malo popustiti kočnicu, on je s vanjske strane, suzit ću mu prolaz’, ne, nažalost, bio sam sr*** od vozača. Trebao sam ga pobijediti baš u ovoj utrci, i na kraju nisam, a morao sam i zato sam malo uzrujan. Ostatak utrke je bio vrlo dobar, no ovakve ‘sitnice’ na kraju kvare sveukupni dojam,” rekao je Lando.

Frustracija je još i veća jer je upravo tim pretjecanjem Perez osigurao deseto mjesto u poretku vozača, ispred Norrisa.

“Čak sam bio iznenađen kako sam ga uspio tako dugo držati iza sebe, nekih pet ili šest krugova, a imao je puno svježije gume i veću brzinu na pravcu od mene. Sve u svemu, sretan sam zbog mnogih stvari u ovoj utrci, ali malo gorak okus u ustima ostavlja taj jedan detalj, jedan događaj, iz posljednjeg kruga,” dodao je Norris.

Perez je pohvalio Norrisa zbog fer i korektne borbe.

“On je vrlo mlad, brz i agresivan, ali i fer vozač. Uvijek je užitak boriti se s takvim vozačem jer znate da će borba biti vrlo bliska i žestoka, a bez ikakvog kontakta i incidenta,” kazao je Perez.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o