Mick Schumacher ostaje još barem jednu godinu u Formuli 2, a vjeruje da će mu to biti dobra priprema za ulazak u Formulu 1 2021. godine.

Sin sedmerostrukog prvaka svijeta, Michaela Schumachera, ove je godine osvojio 12. mjesto u ukupnom poretku Formule 2. Bila mu je to rookie sezona u tom natjecanju, iz koje će pamtiti pobjedu na Hungaroringu, a tijekom 2019. imao je priliku testirati i bolide Formule 1 za Ferrari i Alfa Romeo.

Sljedeće sezone Formula 2 prelazi na 18-inčne gume, godinu ranije nego će to napraviti Formula 1, a mladi Schumacher u tome vidi dobru priliku, kad već nije našao mjesto na F1 gridu za 2020.

“Dobijete li priliku u F1, morate je zgrabiti, ali ta se prilika još nije pojavila. Stoga je odluka ostati u F2. Za mene je to bila najpametnija i najsigurnija odluka, odnosno kategorija u kojoj mogu voziti.”

“Formula 2 će imati nove gume sljedeće godine, što će biti pozitivno za mene jer iste te gume koristit će se u Formuli 1 od 2021. Ako tada uspijem realizirati prelazak, imao bih prednost u startu.”

“Mislim da će mi juniorska kategorija pomoći i dati mi još malo iskustva, a možda me i smjestiti u drukčiju poziciju za sljedeću godinu”, izjavio je Mick.

Tijekom 2019. Nijemac je pokazao i nešto više od onoga što sugerira njegov konačni rezultat. Na nekim utrkama problemi s pouzdanošću bolida stajali su ga boljeg plasmana.

“Mislim da je bila vrlo pozitivna godina u pogledu mojih nastupa, ali bila je negativna u smislu pouzdanosti. Imali smo nekoliko utrka na kojima su nam bodovi i pozicije oduzete, a da sam imao vrlo dobre vikende i nastupe. Šteta zbog toga. Mogao sam imati mnogo više bodova i završiti Prvenstvo na nekoj boljoj poziciji”, objasnio je Schumacher.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
1borna

Konačno nešto razborito, bolje je da sazrije još jednu godinu u F2 nego da upadne u F1 gdje bi od početka bio pod pritiskom postizanja dobrih rezultata.