Christian Horner, šef momčadi Red Bulla, je nakon posljednje utrke sezone u Abu Dhabiju rekao kako je prva sezona u kojoj su imali Hondine pogonske jedinice prošla bolje od očekivanog te da su zadovoljni napretkom kojeg je Honda napravila tijekom sezone.

Iako je Helmut Marko najavljivao pet pobjeda u sezoni, na kraju je Red Bull došao do tri pobjede s Maxom Verstappenom, dok su njegovi momčadski kolege Albon i Gasly zaostajali prilično za brzim Nizozemcem.

”Bila je ovo prijelazna godina za momčad. Nije to ništa čudno jer smo promijenili dobavljača pogonske jedinice prvi puta nakon 13 godina. Partnerstvo s Hondom je bilo vrlo dobro te su pomaci bili vidljivi na svakoj utrci što je jako pozitivno.”

”Pouzdanost pogonske jedinice je stvarno bila na nivou što se najbolje vidi po tome da smo imali samo jedno odustajanje zbog kvara. Iako smo zadržali samo dvije pole pozicije, napravili smo tri najbrža kruga u kvalifikacijama i došli smo do tri pobjede uz devet pobjedničkih postolja. Sve zajedno je stvarno bilo iznad očekivanja u svakom polju suradnje s Hondom i imamo samo riječi hvale za njih,” rekao je.

Na upit novinara da prokomentira iduću sezonu u kojoj nema skoro nikakvih promjena pravila, Horner je rekao:

”Kako dogodine imamo ista pravila kao i ove, očekujemo da ćemo barem biti u konkurenciji za pobjede. Mercedes je ove godine pokazao da je i dalje uvjerljivo najbrži, ali vjerujem da ih sljedeće godine možemo pritisnuti.”

”Mislim da smo ove godine tijekom sezone odradili dobar posao s nadogradnjama na bolidu. Honda je isto tako imala dobre i efikasne nadogradnje na bolidima, ali znamo da je Mercedes ipak još uvijek najbolji pa ih moramo prvo sustići da bi ih potom prestigli,” zaključio je Horner.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o