Ferrari je objavio svojim navijačima i svim ljubiteljima F1 kada planira predstaviti svoj bolid za narednu godinu. Vijest je objavljena prilikom Ferrarijevog božičnog ručka u Maranellu te je tako talijanska momčad postala prva koja je obznanila svoje planove.

Ferrari je imao napetu 2019. godinu zbog velikog izazova konkuriranja Mercedesu. Premda su osvojili 3 pobjede, većinu sezone nisu mogli ozbiljnije zaprijetiti “srebrnim strijelama”. Ipak njihova snaga se očitovala u snažnom motoru i činjenici da je Charles Leclerc osvojio više pole positiona nego bilo tko drugi.

Binotto je izjavio kako će u novoj predsezoni staviti još veći fokus na razvoj. U isto vrijeme će se potruditi da ranije otkriju bolid (testnu verziju) kako bi ga mogli isprobati prije prvog izlaska na stazu.

“Otkrit ćemo bolid vrlo rano. Mislim kako ćemo to napraviti ranije od svih. Vrlo nestrpljivo čekamo predstavljanje jer moramo dobiti odobrenje službenog tijela za postavke bolida te ćemo biti potrebno ga interno testirati. Predstavit ćemo ga 11. veljače. Tada slijedi intenzivno testiranje u tvornici prije nego odemo u Barcelonu,” kaže Binotto.

Momčadi će imati manje predsezonskih testiranja nego proteklih godina. Prvi krug testiranja će se održati od 19. do 21. veljače. dok je drugi na rasporedu od 26. do 28. istog mjeseca. Nakon svega, početak akcije nas očekuje 15. ožujka po tradiciji u Australiji..

5
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
4 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Odmah dovesti novi Cavallino na Fiorano.

avatar
Član
Desmosedici

..znaš mi dati minus..a znaš li uopće na što sam mislio..što je Fiorano?

avatar
Član
Desmosedici

..?..dakle, što je to Fiorano?

avatar
Član
Desmosedici

..i što smo rekli? Fiorano je..?

avatar
Član
Desmosedici

..Hahahaha!..nitko da se oglasi..samo mučki po tipkovnici..Hahahaha!