Valtteri Bottas je postigao uvjerljivo najbrže vrijeme prvog dana poslije sezonskog testa u Abu Dhabiju na C4 gumama od ove sezone. Finac je osim najbržeg kruga postigao i značajan broj krugova na Yas Marini, njih čak 138.

Iako je u jutarnjem dijelu testa Sebastian Vettel imao problema s bolidom, na kraju je uspio odvoziti vrlo velik broj krugova – samo dva manje od Valtterija Bottasa. Najveći broj krugova je ipak odvozio Max Verstappen u RedBullu (153 krugova), a blizu njega je došao i Romain Grosjean sa 146 krugova u njegovom Haasu.

Za istaknuti su još nastupi mladih vozača: Sean Gelael je nastupio u Toro Rossu u jutarnjem djelu treninga, te Roya Nissanya koji je odradio ‘jutarnju smjenu’ u Williamsu.

Esteban Ocon je po prvi puta sjeo u bolid Renaulta pa je zbog privikavanja odradio ‘samo’ 77 krugova, ali će on priliku dobiti i drugog dana testiranja na Yas Marini.

Valja napomenuti kako su vozači na testu mogli koristiti 10 setova guma, od toga je 6 odabrao Pirelli, a preostala 4 seta su momčadi odradile po njihovim željama. Bilo je moguće voziti bolide i na ovogodišnjim gumama, ali je cilj testa ustvrditi ponašanje novih guma za 2020. zbog puno kritika nakon vožnje tih guma u Austinu.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o