Na Velikoj nagradi SAD-a Pirelli je dao svakom vozaču po dva seta C4 komponente guma za 2020. godinu. Te su gume mogle biti korištene na bilo kojem treningu, a komentari vozača bili su uglavnom negativni.

Cilj je bio vozačima dati priliku za testiranje novih guma prije opsežnih dvodnevnih testova, koji će biti održani nakon Velike nagrade Abu Dhabija. Uglavnom su nove gume korištene tijekom jutra i u prilično hladnim uvjetima, a vozači su se većinom žalili na nedostatak gripa. Evo nekih komentara…

Carlos Sainz: “Nije to bilo vrlo produktivno za mene. Osjećaj je bio vrlo čudan i vrlo loš.”

Sebastian Vettel: “Mislim da je ovo razočaravajuće jer nisam vidio nekakav korak naprijed. Stvar je uglavnom gotova, gume su napravljene za sljedeću godinu i to će biti to.”

Charles Leclerc: “Osjećaj je kao s tvrđom komponentom, iskreno. Dosta sam proklizavao, ali ako ću biti pošten, vjerojatno bih trebao odraditi nešto više kilometara prije bilo kakve prosudbe.”

Nico Hülkenberg: “Dojam nije bio tako dobar. Ne znam je li to bilo do guma, ali vožnja je bila čudna, pomalo neuredna, a balans je bio prilično drukčiji. Bilo je manje gripa.”

Romain Grosjean: “Stavite li naljepnice na njih, ne vidim nikakvu razliku. Koristili smo dva prototipa ujutro, dobro ih isprobali i nisu ništa bolje. Pomalo sam razočaran zbog toga.”

Iz Pirellija su poručili da nije ništa neobično da se vozači nisu osjećali ugodno jer timovi nisu podešavali svoje bolide prema novim gumama. Jednostavno, timovi su se morali posvetiti postavkama za utrku, na gumama za 2019.

“Nažalost, uvjeti nisu bili reprezentativni. Moramo proanalizirati podatke, kako bismo bolje razumjeli performanse. Prvi je osjećaj da nove gume imaju nešto manje gripa ili manji vrhunac gripa, ali je grip konstantniji. To je ono što smo tražili.”

“Moramo uzeti u obzir da se u petak na treninzima svi moraju fokusirati na trkaći vikend i ne mogu posvetiti previše vremena testiranju guma za 2020. Nitko nije imao vremena prilagođavati postavke novim gumama.”

“Profil je drukčiji pa guma radi na drukčiji način i to zahtijeva malo promjena u postavkama. No, siguran sam da su prikupili korisne podatke za testiranje u Abu Dhabiju. S usporedbom koju su napravili danas, znat će što očekivati u Abu Dhabiju, a onda mogu raditi na tome”, izjavio je Pirellijev šef za F1 Mario Isola.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
svakako

Zašto se opet mijenjaju gume?

avatar
Član
Desmosedici

Da opet mogu napravit neku mutež..ako nekome zatreba.