Sebastian Vettel je bio prva ‘žrtva’ utrke u Austinu jer je u ranoj fazi utrke puknuo zadnji ovjes na njegovom Ferrariju.

Nijemac je od samog starta imao nekih problema s bolidom koje je prijavljivao svojim inženjerima, ali je bilo jasno kako nije došlo do bilo kakvog kontakta s drugim bolidom. Ipak, Vettel je imao puno podupravljanja pa je u samo dva kruga izgubio pozicije i od Norrisa i Ricciarda.

”Da, start nije bio nešto pretjerano dobar. Odmah sam se mučio s bolidom jer je imao puno podupravljanja te mi je trebalo nekoliko krugova da shvatim kako trebam voziti s tim problemom. Tražio sam od momčadi da provjere imam li neka oštećenja, ali nije ih bilo jer nije došlo do kontakta s nekim bolidom.”

”Kada sam uspio uhvatiti dobar ritam mi se dogodio problem s ovjesom koji je samo puknuo na izlasku iz zavoja. Ne znam zašto se to dogodilo jer smo tijekom cijelog vikenda išli istom putanjom.”

Ferrari je vrlo brzo nakon Vettelovog odustajanja upozorio Charlesa Leclerca da pripazi u osmom zavoju u kojemu se za njegovog momčadskog kolegu počeli problemi. Vettel je rekao kako ne znaju uzrok pucanja ovjesa te da je to upozorenje bilo iz predostrožnosti.

”Momčad je rekla Charlesu da pripazi u tom dijelu staze predostrožnosti radi, ali cijelog vikenda nismo imali problema s time pa stvarno ne znamo zašto smo imali ovaj problem,” zaključio je Vettel.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
klepesina

Ko je vidio u Talijana kontrolu kvaliteta niko nikad samo sminka i nista vise

avatar
Član
Desmosedici

Delboy opet napada!..podvalio im stari karbon..Hahahaha!