Po dolasku u Austin, društvo Formule 1 dočekali su prilično hladni uvjeti. Vozači su morali posegnuti za zimskim jaknama, a ako je netko u hladnijem vremenu pronašao nešto pozitivno, onda je to ekipa Ferrarija. Njima je u sjećanju ostalo vrlo dobro ponašanje bolida za vrijeme predsezonskih testiranja, u sličnim uvjetima.

Tijekom vikenda u Teksasu ne bi trebalo biti kiše, ali temperature neće biti visoke. Uglavnom između 10 i 15°, možda u najtoplijem dijelu dana koji stupanj iznad 15. U Ferrariju pamte da im je dobro išlo u takvim uvjetima. Također, nadaju se da će snaga motora ponovno biti prevaga, zahvaljujući dugačkim pravcima staze u Austinu.

“Ima prilično dugačkih pravaca pa vjerujem da bismo trebali biti snažni. Koliko snažni, to ćemo vidjeti u subotu i nedjelju, ali vjerujemo u sebe” poručuje mlađi član Ferrarijeve vozačke postave.

“Bili smo vrlo dobri u Barceloni na zimskim testiranjima”, odgovorio je Leclerc na pitanje od hladnom vremenu. “Bilo je to dosta davno, ali za nas to ništa ne mijenja. Ako bude problema, imat će ih svi, a mi ćemo se pokušati prilagoditi.”

Sebastian Vettel upitan je pak može li Ferrari ponoviti pobjedu na VN SAD-a, koju je prošle godine odnio Kimi Raikkonen.

“Nadam se! Nije ovo lagana staza za napraviti sve kako treba. Imamo vrlo brzu sekciju za početak, vrlo sporu u sredini, a onda srednje brzu na kraju kruga. Svega po malo i zato mislim da je važno dobro se osjećati u bolidu. Također, kako će nam staza odgovarati. Imamo snažan bolid, vrlo efikasan, ali vidjet ćemo.”

Nakon ljetne stanke Ferrari je pokazao da posjeduje najbrži bolid. Uknjižene su pobjede u Belgiji, Italiji i Singapuru, ali na sljedeće tri utrke ta brzina nije kapitalizirana. U utrkama je Mercedes pokazivao više, u pogledu performansi i u pogledu strateških odluka.

“Što se kvalifikacija tiče, nalazimo se u dobroj poziciji i u dobroj smo formi. Na posljednjoj utrci Verstappen je osvojio pole, ali više ili manje bili smo u borbi za prvi red. U utrci smo vidjeli određeni zaostatak i nismo mogli prenijeti tu brzinu u jednom krugu s novim gumama na mnogo, mnogo krugova u utrci.”

“S tim imamo još posla, to su slabosti s kojima se suočavamo cijelu godinu. Smanjili smo zaostatak, ali u utrkama još uvijek postoji poprilična razlika”, rekao je Vettel.

Vozači Ferrarija na preostale tri utrke moraju razriješiti pitanje trećeg mjesta u ukupnom poretku. Leclerc ima šest bodova više od Vettela.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
MS791

Preostale tri utrke imate priliku vidjeti šta ne valja, a to je tempo u utrci i briga o gumama, popraviti to i usavršavanje jebenih taktika, e tad druge godine mogu očekivati povratak na vrh. Era Golden State Warriorsa je gotova a počela je otprilike kao i Mercedesova, potrudite se da i njihova završi ove godine