Guenther Steiner, šef Haas F1 momčadi, priznao je da njegova ekipa završnici ove sezone pristupa s mišlju kako reducirati štetu te da se trenutno jednostavno ne može boriti s ostalim timovima.

Haas već dugo ima ogromnih problema sa svojim bolidom, a usprkos stalnim nastojanjima da se nešto otkrije ili promijeni, nekakav značajniji pomak nije napravljen. Testirali su u Haasu različite aerodinamičke komponente, ali ništa od toga nije donijelo željeni efekt.

Na posljednjoj utrci u SAD-u, Kevin Magnussen je jedno vrijeme bio u krugu deset najboljih, ali pao je u poretku pa još morao i odustati zbog kvara kočnica. Njegov timski kolega, Romain Grosjean, završio je utrku na posljednjem mjestu.

Situaciju u momčadi objašnjava šef Guenther Steiner: “Nije lako u ovom trenutku. Radimo samo na obrani i to je teško. Kao da smo nogometna momčad s 11 braniča, a nikoga u napadu. Svi te napadaju i pritom ne možeš napraviti ništa.”

“Pokušavamo odraditi redukciju štete, ali ako svi ostali dobro odrade posao, mi svejedno ne možemo ništa. Svaka strategija za koju se odlučimo je pogrešna, jer ionako padamo u poretku. Pregrijavamo gume i nakon toga smo gotovi.”

“Možda ćemo zbog ovoga više cijeniti dobre dane, kad se vrate. Morate proći kroz loše stvari, a cijeniti dobre. To se lako zaboravlja.”

Američka je momčad samo jedom osvojila bodove na posljednjih osam utrka i nalazi se na slabom devetom mjestu konstruktorskog poretka. Iza je jedino Williams, a osmoplasirani Alfa Romeo bježi sedam bodova. Nije puno, ali za ovakav Haas – teško dostižno.

Na pitanje je li teško održati momčad i vozače motiviranima, Steiner odgovara: “Zapravo sam razgovarao s nekim tijekom tjedna i mislim da momčad još uvijek vjeruje da se možemo izvući iz ovoga jer mi možemo bolje.”

“Pokušao sam otkriti u kakvom su stanju i po mom mišljenju, naravno da nisu sretni. Bio bih zabrinut da su oduševljeni. Prolazimo kroz teško razdoblje i izvući ćemo se iz toga. Nadamo se da će sljedeća godina doći brzo, to je sada glavno u našim mislima.”

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o