Daniel Ricciardo osvojio je šesto mjesto na Velikoj nagradi SAD-a. Ponio je titulu najboljeg vozača među društvom sredine poretka, a nakon vikenda u Austinu izrazio je veliko zadovoljstvo Renaultovim performansama.

Nakon kvalifikacija na Circuit of the Americas činilo se da će Australac teško pobijediti McLarenov dvojac. Kasnio je za njima oko šest desetinki sekunde, osvojivši devetu startnu poziciju.

Međutim, već na startu Carlos Sainz je izgubio nekoliko pozicija pri dvoboju s Alexanderom Albonom, a nakon desetak krugova Ricciardo je uspio u izravnom dvoboju na stazi proći ispred Landa Norrisa.

“Start je bio zabavan i prvi je krug bio cool. Imao sam borbu s Landom. Prvo sam ga prestigao pa mi je on vratio, ali nakon nekoliko krugova uspio sam proći ispred.”

“Kasnije je shvatio da mu strategija jednog zaustavljanja neće funkcionirati pa su ga pozvali u boks i drugi put. Kad sam to saznao, bojao sam se da posljednji krugovi utrke neće biti nimalo zabavni. Došao mi je do mjenjača u posljednjem zavoju, ali zadržao sam ga iza.”

“Još jedan krug i strategija dva zaustavljanja bi nas pobijedila. Bilo je lijepo osvojiti šesto mjesto, pobijediti ih i osvojiti više bodova. Imali smo dva dobra vikenda zaredom i to je dobro”, rekao je Daniel.

Po pitanju borbe za četvrto mjesto konstruktorskog poretka, Ricciardo je svjestan da je to gotova priča. Dvije utrke prije kraja McLaren ima 38 bodova prednosti. Ipak, iz Austina odlazi ohrabren Renaultovom formom.

“Doći ovdje i biti best of the rest, pobijediti McLaren iako se strategija dva ulaska u boks pokazala bržom na kraju, to je stvarno poticajno”, izjavio je Australac.

U poretku vozača Daniel je izbio na devetu poziciju, dva boda ispred Sergija Pereza.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o