Kimi Raikkonen ostao je na korak do jednog boda u Teksasu. Završio je na 11. poziciji, a u svom stilu kaže da je onda mogao završiti i posljednji, ako već bodove nije osvojio.

Alfu trese velika kriza rezultata. Drugi dio sezone mnogo je lošiji za momčad od prvoga, o čemu najbolje svjedoči činjenica da Raikkonen bodove nije osvojio još od Velike nagrade Mađarske početkom kolovoza.

Na Velikoj nagradi SAD-a imao je odličan start pri kojemu se probio za šest pozicija. Sa 17. došao je na 11., ali na tome je i ostalo. Povremeno je kroz utrku ulazio u Top 10, ali na kraju ipak ostao bez bodova.

O svojoj utrci Kimi je rekao: “Pogledamo li mnoge prethodne utrke, sigurno da sam ovdje bio konkurentniji nego u posljednje vrijeme, ali kad završite na 11. mjestu ne dobijete ništa, tako da slobodno možete biti i zadnji. Razlike nema i zato je ovo razočaravajuće.”

“Bilo je mnogo pozitivnih stvari, ali rezultat je na kraju isti. Imao sam dobar prvi krug, ali nisam imao brzinu za zadržati poziciju. Nekako sam prošao Magnussena, ali čini se kao da nam generalno nedostaje brzine pa moramo trošiti gume više nego ostali, kako bismo pratili tempo.”

“Naravno, onda smo potrošili gume prije drugih. To se skuplja kroz utrku i koštalo nas je na kraju. Fali nam malo brzine, ali ovdje smo barem bili u borbi, iako je razočaravajuće završiti na 11. mjestu.”

Sedmo mjesto na Hungaroringu posljednji je plasman među osvajače bodova za svjetskog prvaka iz 2007. godine. U prvom dijelu sezone bio je čvrsto u Top 10 ukupnog poretka, no sada se nalazi na slabom 14. mjestu.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o