Šef Ferrarija Mattia Binotto izjavio je kako će u Maranellu ispitati motor koji se pokvario u bolidu Charlesa Leclerca tijekom trećeg slobodnog treninga u Austinu. Ukoliko ga uspiju spasiti bez većih posljedica, neće biti potrebe za novim motorom u Brazilu te će Leclerc proći bez kazne na startnom gridu.

Razlog kvara je bilo curenje ulja zbog čega je pao tlak ulja u motoru. Zato je za kvalifikacije i utrku u SAD-u Charles vozio sa starijom specifikacijom motora koja ima manje snage od aktualne specifikacije, što se moglo i vidjeti po brzini u utrci.

“Oštećeni motor je poslan u Maranello na dodatne provjere. Vidljivo je curenje ulja, no još ne znamo razlog ovog kvara. Moramo ga otkriti te vidjeti je li moguće popraviti kvar i nastaviti koristiti motor nakon toga,” rekao je Mattia.

Mnogi su se začudili koliko je Ferrari bio sporiji u Austinu. Posebno su u Red Bullu bili iznenađeni, što je kod njih samo pojačalo sumnju da u Ferrariju nešto “muljaju”. No, razlog za slabiju brzinu je upravo korištenje starije specifikacije motora, što je Binotto i potvrdio.

“Nismo bili drastično sporiji, rekao bi da smo imali za nijansu slabije performanse. To se i očekivalo s obzirom da smo koristili drugu specifikaciju ovogodišnjeg motora, a ne posljednju, treću, koju smo uveli u Monzi,” potvrdio je Binotto.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Goranns

Kako nije bio drastično sporiji dragi Binotto? Pa zaostajao skoro ceo krug. Nikad ni jednom timu nije bila toliko drastična razlika u brzini između dve specifikacije motora. Definitivno je nešto sumnjivo.

avatar
Član
Desmosedici

Tko si ti?..Inspektor Draguljče?..Hahahaha!

avatar
Član
LUTHER

Lec ima 14 bodova više od Maxa i mislim da bi trebali riskirati da u brazilu stave totalno novi motor i dobe kaznu na gridu… u brazilu se, za razliku od abu dhabija, može prestizati, i nebu mu bio neki preveliki problem se probijati do samog vrha poretka,