Ferrari kaže da ne zna objasniti zašto je tempo bio toliko loš u utrci za Veliku nagradu SAD-a. Iako je Sebastian Vettel propustio prvu startnu poziciju za sa samo 0,012 sekundi, u utrci su vozače Ferrarija pogodili problemi od samog starta.

Prvo je Vettel imao velike probleme s podupravljanjem, dok Charles Leclerc nije mogao pratiti korak s bolidima ispred sebe dok se borio s prianjanjem. Govoreći o onome što se dogodilo, ni momčad ni vozači nisu jasno razumjeli što je pošlo po zlu.

“Do prve izmjene guma, nemam objašnjenje za takav tempo. Nešto se doista osjećalo krivo i moramo analizirati i shvatiti što nije u redu s tim. Nakon druge i treće izmjene i dalje smo bili sporiji od vodećih, ali ne toliko kao do prve izmjene. Mislim da moramo prvo analizirati što se dogodilo. Imao sam puno problema s prednjim krajem u nekim zavojima te nije bilo konzistentnosti do prve izmjene guma. Ali da budem potpuno iskren, nemam odgovora da kažem što nije bilo u redu. Jednostavno se osjećalo jako slabo prianjanje”, rekao je Leclerc.

Vettelovi problemi s prianjanjem mogli bi se eventualno povezati s puknućem ovjesa.

“Nije jasno čak ni da je ovjes bio pokvaren od samog početka, moglo bi biti do toga. Vettel je odmah dobio početni osjećaj da s autom nešto nije u redu, pa možemo vjerovati da je ovjes bio od početka pokvaren. Ali iz podataka i gdje je na kraju točno slomljen, još nije jasno”, rekao je Binotto.

Vettel smatra da utrka u Austinu ne predstavlja njihove prave performanse te se nada da se ovo neće ponovo dogoditi na preostale dvije utrke.

“Mislim da je bilo jasno da nešto ne radi dobro. Bili smo znatno sporiji i nadam se da to neće biti problem na posljednje dvije utrke. Razmišljanje je jasno, želimo pobijediti”, rekao je Vettel.

 

 

5
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
3 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Serinjate, a nemate pojma ni o čemu..glavno da je tu zloća.

avatar
Član
west 44

Doće i objašnjenje,samo polako!!!

avatar
Član
mika.KA

hmmm….neznaju!?!?
gdje ima dima ima i vatre

avatar
Član
west 44

Moglo bi im se pušit iz ušiju!!

avatar
Član
LHx6

Ne znaju pojasniti loš tempo i još nisu pročitali direktivu 😉