Valtteri Bottas izgubio je i matematičku šansu za osvajanje naslova prvaka u ovoj godini, ali brzo je usmjerio pažnju na 2020., u kojoj želi doći do svoje prve titule u karijeri.

Na Velikoj nagradi SAD-a, Lewis Hamilton proslavio je svoj šesti naslov prvaka svijeta. Pobjegao je svom momčadskom kolegi i glavnom rivalu u Prvenstvu na nedostižnu prednost, ali Finac je odlučan u namjeri da se sljedeće godine ponovno “pohrva” s Hamiltonom, uz po mogućnosti drukčiji rasplet Prvenstva.

U svom osvrtu na 2019. Valtteri kaže: “Mislim da je bilo nekih pogrešaka s moje strane koje sam trebao izbjeći. Na startovima utrka bilo je situacija koje se mogu smatrati pogreškama, dok su neke bile nesretni trenuci iz kojih sam učio. Također, u nekim kvalifikacijama sam zaribao u Q3. To me onda koštalo startnih pozicija za utrke, kompromitiralo mi utrke i zbog toga sam gubio bodove.”

“Osim toga, ne znam. Sreća je, mislim, bila prilično izjednačena za mene i Lewisa. On je jednostavno ponovno bio na odličnoj razini ove godine, na svakoj utrci, a ja nisam baš uspio biti na mojoj najboljoj razini svaku utrku. Ipak, mnogo češće nego prije.”

U Teksasu je Bottas upisao svoju četvrtu pobjedu ove sezone, što je za njega rekordan broj pobjeda u jednom Prvenstvu. Također, srušio je i svoj rekord po broju osvojenih bodova u sezoni.

“Smjer je jasan u pogledu mog razvoja. Sada sam u dobroj formi. Brzina u utrkama bila je moja boljka u prošlim godinama, ali napravio sam veliki napredak kroz naporan rad s inženjerima. Znate, radili smo na svakom detalju moje vožnje i setupa bolida.”

“Postaje sve bolje i to mi daje samopouzdanje za sljedeću godinu i, za razliku od prošle godine, sada se stvarno veselim godini koja je ispred mene. Već sam uzbuđen zbog starta sljedeće sezone. Sve kreće iznova i to će biti dobra zabava”, poručio je Bottas.

6
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
5 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
6 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Gospodo navijači Mercedesa i LH..moram primjetiti da se sramotno ponašate prema svom drugom vozaču..sramotni komentari..on je odličan drugi vozač i dosta je ove sezone pomogao i Mercedesu i LH da se osvoje naslovi.

avatar
Član
zmija

zasto ste takvi covjek je odigrao dvojku za desetku

avatar
Član
LUTHER

a bit će prvak jedino na playstationu i to ak stavi na easy

avatar
Član
Mike-ferrari

Bio bi ti i ove u igri do Abu dabia bar da nisi morao pomagati vec na samom pocetku sezone

avatar
Član
LHx6

A kad je to na početku sezone pomagao?

avatar
Član
klepesina

Samo treniraj vrijedno trebaces dogodine vise bodova za tim da doneses ne sekiraj se prvak nikad neces bit sve da se hamilton oprosti danas od f1