Mercedesov vozač Valtteri Bottas, opomenut je od strane sudaca zbog incidenta koji je imao s Romainom Grosjeanom tijekom drugog slobodnog treninga u Abu Dhabiju.

Naime, Bottas je na kraju drugog dugačkog pravca pokušao prestići Grosjeana s unutarnje strane, no u tom pokušaju nije uspio jer mu je Francuz neočekivano zatvorio vrata. Kako je u tom trenutku Bottas bio u brzom krugu i dolazio velikom brzinom, Haasov se vozač pravdao da ga jednostavno nije vidio pa su u početku obojica preuzela krivnju za ovaj incident.

Prilično zanimljiva bila je komunikacija vozača s pitwallom:

“Koji je ovo k***c? Odakle se ovaj stvorio?” započeo je Grosjean.

Upitan ima li kakvih oštećenja Francuz je potvrdio kako misli da je u sudaru oštećena podnica ali i “sve ostalo”.

S druge strane, Bottas je na prvu također bio prilično iznenađen Grosjeanovom reakcijom.

“Skrenuo je u mene. Nije mi ostavio ništa mjesta.” pravdao se s druge strane Finac.

Vozači su zbog spomenutnog incidenta pozvani kod sudaca na razgovor te je kojih 40-ak minuta nakon razgovora pojašnjeno kako je Mercedesov vozač zaradio opomenu, inače prvu u ovoj sezoni, te je službeno on proglašen krivim za incident što je Finac još tijekom razgovora i priznao.

“Valtteri je priznao kako je pokušao izvesti manevar preticanja koji nije uspio te je preuzeo krivnju za ovaj incident.” objavljeno je od strane sudaca.

Daljnjih kazni za Mercedesovog vozača neće biti, no ako uzmemo u obzir Bottasovu penalizaciju zbog promjene motora, upitna je i svrha dodatnog kažnjavanja.

Za kraj dodajemo i zanimljivu komunikaciju i reakciju Lewisa Hamiltona kada je vidio incident i pitao što se dogodilo:

“Dogodio se kontakt između Valtterija i Grosjeana. Valtteri je pokušao ići s unutarnje strane u zavoju 11 kada je Grosjean skrenuo zbog čega je došlo do kontakta.” pojasnili su iz boksa na što je Lewis dodao “Mogao sam i misliti.”

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o