Valtteri Bottas će dobiti u Abu Dhabiju novi motor u svom Mercedesu, no promjena motora vuče kaznu pomicanja unazad na startnom gridu za start utrke na stazi Yas Marina.

Finac je prošlu utrku u Brazilu odustao zbog kvara na motoru. Nakon toga motor je poslan u Brixworth kako bi detaljno analizirali i doznali uzrok kvara. Otkrili su kako motor nije moguće obnoviti, a jer su ostali dostupni motori pri kraju radnog vijeka, u momčadi su odlučili u Valtterijev bolid ugraditi potpuno nov motor za posljednju utrku sezone.

Jedina je nepoznanica koliko će mjesta unazad na startu Valtteri dobiti, jer nije poznat podatak koliko će komponenti pogonske jedinice momčad promijeniti.

Iz Mercedesa dolaze izjave kako još ne mogu utvrditi točan uzrok kvara.

“Znamo da smo imali povećanu potrošnju ulja tijekom cijele utrke. Posebno je kritična potrošnja bila pola kruga prije odustajanja. Na kraju se motor sam ugasio iz predostrožnosti,” rekao je James Allison.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Hej Mercedes..osim što imaju pametno auto koji ti sve pokaziva..mozak na pašu, tako da i Mika KA sve razumije..imaju i pametan motor koji se sam izgasi ako mu ne nadoliju ulje..savršeno..Mika ovo je vozilo za tebe, a ne FIAT..Hahahaha!

avatar
Član

Možda i na postolju završi ako se Lec i Vet opet budu zahebavali …