Wolff: Niki mi fali svakog dana

Nakon Velike Nagrade Japana, Mercedes je i šestu sezonu zaredom osvojio konstruktorski naslov prvaka Formule 1, a vođa momčadi Toto Wolff pobjedu je posvetio pokojnom Nikiju Laudi.

Osvajanje novog naslova donijeli su Valtteri Bottas koji je pobjednik utrke u Suzuki dok je njegov momčadski kolega Lewis Hamilton završio na dobrom trećem mjestu. Dvojac momčadi iz Njemačke tako je oduzeo svim ostalim vozačima i posljednje nade da postanu prvaci. Zadnje četiri utrke će odlučiti novog prvaka.

Mercedes će sigurno proslaviti ovaj novi rekordski naslov, a Toto Wolff prisjetio se legende sporta u razgovor za Sky Sports.

“Ovu pobjedu želimo posvetiti Nikiju [Laudi] jer je on bio ključan dio našeg puta od samog početka. Njegova prisutnost je uvijek bila važna, on nam je davao potporu, no i jednu dozu pritiska. Fali mi svakog dana. Uvijek se pitam što bi on rekao i što bi napravio u određenim situacijama,” priznaje 47-godišnji Austrijanac.

Wolff se osvrnuo na veliki uspjeh Mercedsa u Suzuki koji je bio pod velikim pritiskom Ferrarija u par zadnjih utrka te cijeli ovaj vikend.

“Dobar konj skače samo onoliko koliko treba skočiti, no to nije slučaj s nama. Moramo učiti na bolidu ove sezone kako bi bili još bolji sljedeće godine. Trenutno nismo ni približno brzi kao Ferrari u pojedinačnim krugovima. Mučimo se i s performansama koje nisu povezane s njima,” otvoreno o problemima govori Toto Wolff.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Da..Niki je bio jedinstvena osoba..veliki vozač kasnije i veliki šef..direktor..kako ćemo to nazvat..koji se proslavio sa Ferrarijem i Ferrari sa njim..nakon 11 godina i Johna Surteesa vratio je titulu Svjetkog prvaka u Maranello i stvorio pobjednički niz koji bi vjerojatno neprekinuto još duže vremena trajao da nije bilo one strašne nesreće..nakon Ferrarija slijede i dvije pobjede sa Motorom Alfa Romeo u Brabham Alfi plus treća pobjeda koja se nije bodovala za Svjetsko prvenstvo. Naime, 1979.g. u Imoli je održana utrka F1 Dino Ferrari Grand Prix. Pobijedio je Niki Lauda u Brabham Alfi BT 48. Bolid je izgledao kao raketa..crveni duguljasti… Read more »

robif

Svaka čast.,..👍

Related Posts