Sponzor Roberta Kubice, PKN Orlen, ja od momčadi Williamsa zatražio objašnjenje za Kubičin povratak u bokseve i odustajanje od utrke u Rusiji jer postoji mogućnost da je time Williams prekršio ugovornu obavezu prema njima.

Podsjetimo, Williams je u 29. krugu VN Rusije odlučio povući Poljaka u bokseve nakon incidenta Georgea Russella koji je imao mehanički problem. Iako se prvotno mislilo da je to Williams učinio jer nisu znali uzrok problema na Russellovom bolidu, na kraju su i sami potvrdili kako su to učinili da bi sačuvali dijelove za završni dio sezone.

Čak je i Kubica nakon utrke bio malo razočaran tom odlukom, ali je na kraju rekao da je momčad u teškoj situaciji pa da može razumjeti zašto su to učinili.

”Nakon što je George odustao momčad je odlučila povući bolid kako bi sačuvali dijelove za završni dio godine. Nismo u jednostavnoj situaciji, a utrka u Japanu je iza ugla.”

U tweetu, kojeg je objavila glasnogovornica PKN Orlena, je napisano kako je Orlen tražio objašnjenje od Williamsa što je točno bio razlog povlačenja bolida Roberta Kubice nakon 29. krugova u Rusiji.

”Nakon povlačenja bolida Roberta Kubice na utrci u Rusiji, PKN Orlen je zatražio od momčadi ROKiT Williams za objašnjenje. S obzirom na to će PKN Orlen djelovati kako bi zaštitio svoje interese i kako bi ugovorne obveze bile izvršene,” napisala je.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

willams je bio odličan kad je vozio damon hill danas su rasulo

avatar
Član
Desmosedici

Samo kad je vozio Damon Hill?..To je bilo mnogo prije Damona Hilla..i malo poslije. Prvu pobjedu za Williams je postigao legendarni Clay Regazzoni na Silverstoneu 1979, a poljednju Pastor Maldonado u Barceloni 2012.g. Između toga Svjetski prvaci s Williamsom su bili: Alan Jones 1980, Keke Rosberg 1982, Nelson Piquet 1987, Nigel Mansell 1992, Alain Prost 1993, Damon Hill 1996 i Jacques Villeneuve 1997.g.