FIA je objavila kako će na nadolazećoj utrci u Meksiku predstaviti još jednu DRS zonu. Kako bi uzbuđenje bilo na vrhuncu, vozači će imati još jednu priliku za pretjecanje na ovoj ultra brzoj stazi. Spomenuti dio će se nalaziti između drugog i trećeg sektora.

Kada je prošle godine pobjedu ostvario Max Verstappen, na snazi su bile samo dvije DRS zone. Prva se nalazila na samom startno-ciljnom pravcu dok je druga bila između trećeg i četvrtog zavoja.

FIA je ove godine odlučila dati vozačima još jednu priliku za bliske susrete s drugim bolidima i pretjecanja te postavila još jednu DRS zonu između 11. i 12. zavoja. Točka detekcije, u kojoj vozači moraju biti unutar jedne sekunde od vozača ispred sebe, bit će odmah nakon devetog zavoja. Točka detekcije za preostale dvije zone bit će odmah nakon zavoja 14 koji se nalazi pored čuvenog stadiona Foro Sol.

Čini se kako je FIA odlučila dodatno začiniti utrku u Meksiku novom dozom brzine. Gledateljima će ionako biti uzbudljivo zbog mogućnosti Lewisa Hamiltona da osvoji svoj šesti naslov prvaka u karijeri.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o