Ferrarijev vozač Sebastian Vettel izjavio je kako retrovizori na bolidima zbog prilično velikih mrtvih kuteva vozače često dovode u situaciju nagađanja i vožnje napamet.

Nijemac se na tu temu osvrnuo nakon situacije s Lewisom Hamiltonom na startu VN Meksika koja nasreću nije završila izlijetanjem ili nesrećom. Naime, aktualni je prvak odradio dobar start i u jednom se trenutku gotovo poravnao s Vettelom, no kako je počelo ponestajati mjesta na stazi Mercedesov se vozač morao povući kako bi izbjegao kontakt i sudar.

Vettel koji je utrku završio na drugom mjestu rekao je kako mu je u tom trenutku Hamilton bio u mrtvom kutu te da ga neko vrijeme uopće nije vidio.

“Mrtvi kut je problem star vjerojatno isto koliko i sami retrovizor i ne vjerujem kako se po tom pitanju može učiniti puno.” započeo je Vettel.

“U prvome krugu dosta je situacija kada vozite napamet i pogađate gdje je otprilike drugi bolid, posebice u zavojima. U većini situacija imamo dosta dobar pregled i stvar funkcionira, no ima i situacija kada to nije slučaj pa u tim slučajevima nastojimo dati sve od sebe i paziti koliko se može jer nam je jasno kako se utrka ne dobiva u prvom zavoju ili krugu ali se vrlo lako u prvome krugu ili zavoju može izgubiti.” pojasnio je Nijemac.

Osvrnuo je Vettel i na konkretnu situaciju kada je Hamiltonu naočigled zatvorio vrata.

“Doista ga nisam vidio. Došao je nakon utrke i pitao me o toj situaciji ali ni u kom slučaju mi nije bila namjera istjerati ga sa stazi jer naprosto nisam vidio gdje je. Na startu sam nastojao ući u Charlesovu zavjetrinu, gledao sam na retrovizor lijevo i desno i činilo mi se kako nema nikoga. Nakon toga u jednom sam trenutku ugledao Mercedes i tada sam se pokušao povući desno, no do toga trenutka nisam znao da je on tamo.” pojasnio je situaciju sa starta Ferrarijev vozač.

Upitan o ozbiljnosti situacije s mrtvim kutevima općenito Vettel je pojasnio:

“Općenito, vidljivost je dosta dobra, no kao što sam rekao ranije, u nekim slučajevima postoji određeni kut u kojem ne vidite što se događa oko vas.” zaključio je Vettel.

Za kraj dodajmo kako ova situacija nije izazvala nikakve nesuglasice među akterima ovoga događaja koji usput rečeno imaju neskriveno međusobno poštovanje, čak naprotiv jer Hamilton je izjavio kako mu je drago što je u drugome dijelu sezone Vettel u dobroj formi jer je to dobitak za sve izrazivši naravno i žaljenje što u nekim situacijama nema više izravnih okršaja među vodećim vozačima za što u najvećoj mjeri kao krivca vidi konfiguracije pojedinih staza.

5
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
4 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
west 44

Laže ko pička .dobro je on vidio gdje je Ham.

avatar
Član
Desmosedici

Rekao sam ti..ostavi se zloće..malo pozitive..budi konstruktivan a ne stalno destruktivan.

avatar
Član
west 44

Ajde ti trla baba lan,gledaj svoja posla ako ih uopće imaš !!!

avatar
Član
Desmosedici

Rekao sam ti, ne budalesaj, ponašaj se kao da si normalan.

avatar
Član
Pratiteljcro

Naravno da je vidio ovo je cisti PR bullshit, pa imao je vise sekundi da zakljuci gdje je hamilton ali ne, nije ga vidio…Umjesto da kaze ,da zablokirao sam ga imam pravo na to i sve je regularno ali vet ovakve price razvlaci. Iz aviona se vidi blokiranje!!